Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Business Know-How

Express Wash – un strop de curatenie pe harta Bucurestiului

express wash

Uneori este nevoie de experienta si timp pentru a prinde curajul de a se lansa pe cont propriu si unul dintre cele mai grele lucruri atunci cand vine vorba despre antreprenoriat este sa incepi, stiind ca iti asumi niste riscuri.

Cu atat mai dificil si mai incarcat de provocari este drumul celui care nu este purtat de inconstienta neinitiatului si cu atat mai multe intrebari il vor nelinisti. Mircea Paraschiv este unul dintre cei care au avut taria, impreuna cu sotia sa, de a se metamorfoza din angajat in antreprenor. Aceasta este povestea lor.

express wash

La inceput a fost ideea

„Ne-am dorit sa ne lansam in afaceri pe cont propriu, eu si sotia mea, si ne-am gandit mult timp la proiectul pe care l-am putea demara. Am lucrat timp de 12 ani in diverse corporatii si ne doream sa facem altceva. Sa avem ceva al nostru. A durat in jur de 5 ani pana am luat o decizie, dar cu siguranta a fost cea buna.

O matusa are o spalatorie in Braila si am hotarat sa ii urmam exemplul, invatand din experienta ei. Am luat intr-o zi harta Bucurestiului, am pus stegulete acolo unde existau spalatorii si am ales o zona unde parea sa fie loc si pentru noi. Si asa a inceput totul. A fost investitia noastra, pe care inca nu am recuperat-o in totalitate.

Probabil ca va mai dura aproximativ 2 ani pana sa se intample acest lucru deoarece investim in continuare in utilaje noi pe masura ce extindem capacitatea de procesare. Nu ne-a luat mult sa gasim clienti, iar printre acestia se numara firme cu activitati diverse precum hoteluri, restaurante, firme de inchiriat rochii de ocazie si rochii de mireasa, cat si persoane fizice.

La inceput a fost mai greu, cum este probabil cazul tuturor. Toamna trecuta, de exemplu, am avut o perioada dificila cand lucram pana la 15 16 ore pe zi, dar nu regret alegerea facuta, cea de a renunta la un loc stabil de munca si de a deveni antreprenor. Nu regret nici ca nu am facut aceasta miscare mai devreme deoarece consider ca toate se intampla la timpul lor.

express wash

A fost un vis, cel de a fi pe picioarele mele, stiam ca il pot realiza si chiar daca a durat mai mult pana sa ne facem curaj si sa ne lansam, nu am avut nicio indoiala ca vom reusi.”

Principalele provocari

„Am intampinat desigur diverse dificultati, mai ales la inceput, iar una dintre cele mai mari a fost obtinerea diverselor autorizatii de functionare, printre care cea de mediu, fiind nevoie sa apelam la o firma specializata in consultanta. De altfel, nu cred ca poti razbi fara ajutorul unui consultant in domeniu, deoarece legislatia este destul de stufoasa si nu cred ca este suficient timp in viata unui antreprenor pentru a urmari modificarile legislative si a intelege tot ce trebuie facut.

O alta mare provocare a fost sa gasesc oameni pe care sa ma pot baza, seriosi, muncitori. La inceput credeam ca imi va fi greu sa gasesc clienti, dar mi-am dat rapid seama ca este mult mai dificil sa gasesti o echipa care sa te sustina. Iar odata gasita, construita, este esential sa iti motivezi angajatii, prin diverse beneficii si o atmosfera placuta la locul de munca.”

Obiective si optimizari

„Mi-am dat seama ca atata timp cat serviciile oferite sunt de calitate, avem un avantaj pe piata. Astfel, principalul obiectiv este sa mentinem calitatea serviciilor la un nivel ridicat in mod constant. In urmatoarele luni ne vom extinde prezenta pe piata prin deschiderea unui prim punct de colectare, pastrand tot ce inseamna procesare aici, unde ne aflam pe moment.

Timpul este o resursa foarte importanta pentru un antreprenor, astfel incat am decis sa implementez cat mai multe optimizari, atat in procesul tehnic, cat si in zona administrativa. Datele de contact ale Smart Bill le-am gasit intamplator pe factura unui furnizor.

Fiind in cautarea unui soft de facturare, am cautat mai multe informatii si am descoperit un program foarte usor de folosit, in primul rand, si care ofera diverse beneficii, cum ar fi rapoartele de afaceri care se dovedesc a fi foarte utile, emiterea de facturi de pe telefon, functia de back-up etc.

Cu siguranta este o provocare sa te lansezi pe cont propriu, dar ceva al tau iti poate aduce foarte multe satisfactii. Este nevoie de foarte multa determinare, pentru ca piedici vor exista mereu, dar atata timp cat muncesti si serviciile oferite sunt de calitate, rezultatele vor aparea.”

Pe Mircea il puteti gasi aici:
Express Wash
Calea 13 Septembrie, nr. 83, sector 5, Bucuresti
office@expresswash.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *