Marime font:

Import fisier format excel

Dupa ce primesti de la firma de curierat fisierul cu borderoul de incasari, acceseaza Smart Bill in meniul mentionat mai sus, si apasa butonul din dreapta sus, Import borderou:

img

Numarul de borderou reprezinta o informatie optionala, de uz intern.

Dupa ce importul este procesat, esti ‘transferat’ in raportul Import borderou , unde apar, linie cu linie, inregistrarile din borderou care pe care tocmai l-ai incarcat in Smart Bill.

IMPORTANT!

In aceasta faza, operatiunile sunt afisate in acest raport, insa nu sunt inca salvate – sunt inca in stadiul de Ciorna.

Acum este nevoie de interventia ta, pentru a valida operatiunile: poti salva manual fiecare linie in parte, sau automat, pentru toate inregistrarile. Detalii mai jos.

img

Pe baza informatiilor identificate in borderou se incearca o potrivire intre inregistrarile din borderou si documentele emise din Smart Bill.

In urma importului se inregistreaza incasari pentru operatiunile care au fost salvate.

Practic, dupa import, pentru fiecare linie se face o propunere de asociere intre incasari si factura/ proforma de incasat, folosind urmatoarele criterii de imperechere:

  • Numarul de AWB – daca exista in Smart Bill, legat de documentul emis

    Pentru asocierea exacta intre incasarile din borderou si documentele din Smart Bill, adauga numarul AWB-ului pe factura, de exemplu in campurile Aviz insotire sau Mentiuni.

  • Numele clientului;
  • Suma incasata.

In functie de calitatea informatiilor identificate in extrasul de cont, potrivirea intre inregistrarea din borderou si operatiunea din Smart Bill poate sa aiba o precizie mai mare sau mica:

img

Sigur - Foarte buna (Datele au fost precompletate cu succes) – exista elemente care se potrivesc exact cu informatiile din borderou;

Atentie - Redusa (Datele au fost precompletate cu precizie redusa) – exista cateva elemente care se potrivesc cu informatiile din borderou sau pot exista doar potriviri partiale intre informatii;

Fara potrivire - Foarte redusa (Datele au fost precompletate doar partial) – se inregistreaza doar tipul tranzactiei, nefiind identificate alte informatii pentru asociere.

Acum este nevoie de interventia ta pe liniile din raport, mai exact pentru validarea/ salvarea acestora.

Salvarea o poti face manual, linie cu linie, prin butonul dedicat salvarii:

img

Sau poti salva in masa, prin optiunea din dreapta, sus: img

Butonul Salvare extras salveaza operatiunile cu precizie de potrivire foarte buna si redusa, nu si pe cele cu precizie foarte redusa. In cazul acestor operatiuni este necesara interventia manuala.