Marime font:

Functii generale pentru Documente emise

Pentru toate tipurile de documente emise, poti apasa direct pe seria si numarul documentului, afisate in raport cu culoarea albastra, pentru vizualizare directa:

img
img
img
img

In mod implicit, la accesarea oricarei sectiuni din Documente emise (pe tip de document emis), sunt afisate documentele in ordinea in care ele au fost emise.

Poti ordona raportul, dupa preferinte:

  • Alfabetic – daca apesi pe coloana Client, ordoneaza alfabetic, dupa denumirea clientilor (A – Z). Daca apesi inca o data pe coloana Client, ordonarea se face tot alfabetic, dar in sens inverz (Z – A);
  • Cronologic – daca apesi fie pe coloana Data emiterii, fie pe coloana Data scadentei, se ordoneaza de la cel mai vechi document, la cel mai recent. Daca mai apesi inca o data pe una dintre cele doua coloane mentionate, se ordoneaza invers cronologic;
  • Dupa valoare – daca apesi pe coloanele corespunzatoare valorilor (cu sau fara TVA), se ordoneaza documentele incepand de la valoarea cea mai mica, la valoarea cea mai mare. Daca apesi inca o data pe coloana, ordonarea se face invers, de la valoarea mai mare, la cea mai mica.

Poti tipari in masa toate documentele emise in Smart Bill: facturi, proforme, avize, receptii de la furnizor etc. Pentru incasari: poti tipari in masa doar chitantele. Alte incasari cum ar fi: OP, mandat postal, card etc. sunt emise din surse externe si inregistrate in Smart Bill pentru evidenta; nu exista ca documente emise in program si nu pot fi tiparite.

Pe banda neagra din Documente emise (capul de tabel), in partea stanga exista optiunea Selecteaza toate documentele. Prin selectia acesteia, devine vizibila optiunea Printeaza documentele:

img

Documentele salvate ca ciorna nu se pot selecta, si nici tipari!

Daca vrei sa tiparesti doar o parte din documentele de pe o pagina, bifeaza casuta din stanga documentelor pe care vrei sa le tiparesti; optiunea de printare se afiseaza la cand bifezi cel putin un document.

Daca folosesti o imprimanta mobila, conectata cu aplicatia Smart Bill Android, nu se mai pot tipari documentele pe o imprimanta “clasica”. Ele se pot retipari doar pe imprimanta mobila folosita.

Pentru multe din documentele pe care le poti emite deja din Smart Bill am “acoperit” deja meniul Documente emise, insa mai jos continuam cu urmatoarele: