Marime font:

Cum se asociaza documentele pe utilizatori in raportul Vanzari pe agent?

Sumele rezultate in urma operatiunilor (emitere proforma, factura, incasare) se vor asocia agentului care a initiat procesul. Atat in forma centralizata a raportului cat si in forma detaliata, documentele sunt asociate utilizatorului care a initiat vanzarea.

Exemplu:

Daca utilizatorul <A> a emis o proforma si utilizatorul <B> factureaza proforma, suma facturata se afiseaza in raportul de vanzari al utilizatorului <A> (cel care a emis proforma).

Daca factura emisa pe baza proformei este incasata (indiferent de utilizatorul care a operat incasarea), incasarea se afiseaza tot in raportul de vanzari al utilizatorului (cel care a emis proforma).

! Exceptia de la regula de mai sus apare in cazurile de facturare si incasare multipla.

Spre exemplu:

  • daca userul A emite proforma 1 si proforma 2 si userul B factureaza ambele proforme, factura se va asocia user-ului A;
  • daca userul A emite proforma 1, userul B emite proforma 2 si userul C le factureaza pe ambele, atunci factura se va asocia user-ului C.

Practic, alocarile se fac sub forma unui sir de documente, in care documentele sunt atribuite celui care a initiat procesul.

© Copyright Intelligent IT 2019. Toate Drepturile Rezervate