Marime font:

Cum completez sau modific datele firmei?

Acceseaza meniul Configurare / Datele firmei / Generale.

Aici poti completa sau modifica datele firmei tale. Asa cum poti observa, exista date obligatorii si date optionale.

img
img

Codul fiscal (CIF) al firmei tale nu poate fi modificat, odata configurat. Daca s-a modificat codul fiscal al firmei, contacteaza-ne si discutam detaliat.

Tot aici gasesti optiunile Platitor TVA (poti bifa Da sau Nu) si TVA la incasare (poti bifa Da sau Nu, in functie de situatia firmei tale). Daca statutul de platitor TVA al firmei tale s-a modificat, urmeaza pasii de mai jos pentru a efectua actualizarea in Smart Bill Cloud.

Cum schimb profilul firmei din neplatitor TVA in platitor TVA?

Cand esti in situatia de a trece de la neplatitor de TVA la platitor de TVA, acceseaza meniul Configurare/ Datele firmei / Generale si bifeaza Da in dreptul intrebarii Platitor TVA? Vei observa si optiunea TVA la incasare – o poti bifa daca se aplica firmei tale.

img

Cum schimb profilul firmei din platitor TVA in neplatitor TVA?

Cand esti in situatia de a trece de la platitor de TVA la neplatitor de TVA, acceseaza meniul Configurare/ Datele firmei / Generale si bifeaza Nu in dreptul intrebarii Platitor TVA?

Ce schimbari genereaza aceasta modificare?

  • Nu vei mai gasi in contul tau Raportul de TVA.
  • Cand facturezi, coloana TVA nu va mai fi disponibila pe factura.
img

Atentie!

Unele optiuni aferente facturilor emise inaintea modificarii de statut TVA nu sunt disponibile dupa modificarea de statut.

De exemplu: Nu poti storna o factura emisa inainte sa iti modifici statutul. Pentru a modifica aceste documente, trebuie sa iti schimbi temporar statutul de platitor TVA la statutul pe care il aveai la data emiterii documentului.