Marime font:

Cum adaug sigla, fundal documente sau stampila cu semnatura?

Poți personaliza documentele cu sigla, format, culori, etc diferite, pe serie, in functie de scopul in care o utilizezi pe fiecare in parte.

Exemplu: Daca ai activitați diferite pe aceeași firma, poti emite facturi pe serii diferite, si poti emite documente cu identitate specifica fiecareia dintre ele.

Mai intai, acceseaza meniul Configurare/ Serii documente, si de la butonul Optiuni, bifeaza casuta “Personalizeaza fiecare serie cu alta sigla”.

img

Activarea Siglei pe serii va duce la apariția, in Configurari , a unei noi sectiuni, numite Personalizare.

Meniul Personalizare

Acceseaza meniul Configurare/ Personalizare:

img

Mai intai, selecteaza din lista derulanta seria pe care doresti sa o personalizezi. Sunt disponibile in lista toate seriile active, si pe care ai drepturi alocate.

img

Apoi, poti selecta modelul seriei, formatul de tiparire, si poti importa imagine pentru sigla, fundal si/sau semnatura si stampila, pentru fiecare serie in parte!

Pentru sigla, fundal si stampila, incarca imaginea dorita urmand instructiunile din meniu.

In fereastra de incarcare a imaginii, sunt disponibile cateva optiuni: mareste/ micsoreaza imaginea, modifica transparenta, incarca imagine noua sau sterge imaginea:

Dupa ce ai „aranjat” imaginea, apasa butonul Aplica.

img

In ceea ce priveste fundalul documentelor, iti reamintim ca 3 din cele 4 modele disponibile suporta fundal!

Dupa cum probabil stii deja, factura electronica este valabila conform legii fara semnatura si stampila.

Daca vrei ca in locul semnaturii si stampilei sa fie afisat textul “Factura este valabila fara semnatura si stampila, conform art. 319 alin. 29 din legea 227/2015”, atunci bifeaza optiunea “In locul stampilei si semnaturii afiseaza textul”:

img

Ai posibilitatea de a previzualiza documentul inainte de a salva noile modificari. In acest meniu, imaginea se actualizeaza imediat ce ai schimbat ceva in modul in care sunt afisate si plasate logoul, fundalul sau stampila. Noua configurație nu este retinuta pana nu se apasa butonul ”Salveaza”!

Preia configurari

Ai optiunea sa preiei configurarile de la o serie pentru care ai deja importata sigla/ fundal/ stampila, prin optiunea Preia configurari:

img

Poti alege, in meniul urmator, de la ce serie preiei configurarile:

img

BINE DE STIUT!

  • Pentru ca elementele de identificare (sigla, fundal, stampila) sa apara pe documente, nu este suficient ca acestea sa fie setate in pagina Personalizare. Te rugam sa te asiguri ca ai bifat optiunile corespunzatoare in Configurare/ Preferințe generale/ Date afisate pe documente;
  • Activarea acestei optiuni are efect doar asupra documentelor emise de acum inainte, nu are efect retroactiv, asupra documentelor emise anterior;
  • Chitanța va imprumuta setarile de pe factura de care este legata; ca mod de lucru general, pe chitanta se preia doar sigla, daca exista importata (ca imagine);
  • Mai poti personaliza sigla pe serii si din alte meniuri:
    • Configurare/ Serii documente: In dreptul fiecarei serii de factura, proforma sau aviz din lista, in coloana de Actiuni, exista butonul Personalizeaza serie care te transfera in pagina Personalizare;
    • Meniul Personalizare - atunci cand vizualizam o factura (in partea stanga); modificarile operate aici vor ramane valabile si pentru urmatoarele facturi ale seriei doar daca apesi butonul ”Salveaza” care apare in zona de sus a sidebar-ului. In caz contrar, doar factura vizualizata va avea acele caracteristici.