Marime font:

Optiunea Incaseaza acum (total sau partial)

Daca emiti o factura pentru care clientul achita la emiterea facturii atunci poti alege sa emiti factura cu tot cu incasare.

Ai mai multe instrumente prin care poti efectua incasarea, in functie de modalitatea de plata pe care o agreezi cu clientul tau.

img

Poti alege optiunea Incaseaza acum (total sau partial), in cazul in care clientul iti achita pe loc factura emisa. Pentru incasarile cu numerar, poti alege astfel sa emiti chitanta impreuna cu factura.

Pentru a incasa cu chitanta, defineste seria pentru chitante in meniul Configurare/ Emitere documente/ Serii documente. Daca ai definit mai multe serii pentru chitante, seria bifata ca implicita va fi afisata pe noile chitante emise; poti sa o schimbi usor daca vrei sa emiti pe alta serie. Numarul chitantei se aloca automat, in ordine cronologica, pe masura ce emiti documentele.

Valoarea totala a facturii se preia automat in campul Valoare Incasata, indiferent de instrumentul de incasare ales.

img

Daca incasezi partial aceasta factura, te rugam sa acorzi atentie deosebita valorii de pe chitanta, si sa modifici in functie de suma pe care o primesti de la client. Vorbim in acest caz, de o incasare partiala.

Daca totusi se intampla sa salvezi incasarea cu o valoare incorecta, o poti modifica ulterior, din meniul Documente emise/ Incasari. Mai multe detalii aici.

Atentie! Prin Bon fiscal nu se poate face decat incasare totala.