Marime font:

Cum adaug un produs pe factura?

Exista mai multe posibilitati de adaugare a produsului pe factura, poti folosin oricare dintre ele, in functie de cum ti se pare mai usor:

  • deschizand lista derulanta din campul Denumire produs/serviciu;
  • introducand manual cateva litere din denumirea produsului tau;
  • introducand codul produsului, in campul aferent;
  • folosind un scanner de codurile de bare.

Vom trata pe rand fiecare optiune.

1. Deschizand lista derulanta din campul Denumire produs/serviciu:

img

Daca apesi pe sageata din campul Denumire produs/ Serviciu, se afiseaza lista de produse din gestiunea selectata, cu denumirea inregistrata, dar si cu cantitatea disponibila:

img

2. Introducand manual cateva litere din denumirea produsului tau in campul Denumire produs, Smart Bill afiseaza produsele ce contin caracterele introduse:

img

3. Daca iti e mai usor, si folosesti optiunea de cod produs, atunci in campul Cod poti completa direct codul de produs, pentru ca acesta sa se adauge pe document. Dupa ce ai introdus codul de produs, programul afiseaza urmatorul mesaj:

img

Daca raspunzi cu Da, atunci Smart Bill iti ‘aduce’ produsul pe factura, cu toate detaliile sale.

Daca raspunzi cu Nu, te intorci in pagina de emitere, pentru a adauga produsele pe document.

4. Cu ajutorul unui scanner pentru codurile de bare:

Castigi viteza in emiterea documentelor prin scanarea codurilor de bare de pe produse, cu un scanner pentru coduri.

In Smart Bill, folosirea scannerului implica activarea optiunii necesare, in meniul Configurare/ Preferinte personale - Foloseste scanner coduri de bare , si desigur, faptul ca ti-ai activat codurile de produs (meniul Configurare/ Preferinte generale ).

Prin scanarea codului de bare, produsul se adauga automat pe document, cu cantitate 1. Fiecare noua scanare a aceluiasi produs duce la cresterea cu 1 a cantitatii existente deja pe document.

Cantitatea poate fi completata si inainte de a scana articolul, daca doresti. In acest caz, dupa scanare, articolul se scrie pe document tinand cont de cantitatea introdusa inainte de scanare.

IMPORTANT!

Indiferent de cum adaugi produsul pe factura, mai intai alege optiunea potrivita in campul Gestiune , primul camp pentru produse, din stanga.