Marime font:

Vizualizare

Optiunea Vizualizare este disponibila pentru orice factura din Smart Bill, indiferent de statusul ei.

Accesarea acestei optiuni deschide factura pentru vizualizare, si de aici se pot efectua operatiuni precum: export PDF, tiparire, trimitere pe email.

img

De asemenea, si statusul facturii este afisat in partea de sus a documentului (acesta nu va fi tiparit pe document).

Pe langa statusul documentului, se afiseaza si informatiile de mai jos in functie de caz:

  • de cate zile a fost depasita scadenta;
  • suma ramasa neincasata (pentru incasarile partiale) si zilele ramase pana la scadenta, daca a fost stabilita o data scadenta;
  • data la care a fost incasata complet factura (daca este o factura incasata complet);
  • in cate zile este scadenta o factura emisa cu data scadentei stabilita.

Apasand pe sageata din stanga, sus, deschizi meniurile suplimentare, Informatii si Personalizare.

Personalizare

Din acest meniu poti selecta un alt model pentru factura ta, dintre cele 4 disponibile, poti alege o alta culoare pentru personalizarea facturilor si poti selecta un format de tiparire:

img

Sunt disponibile 4 modele de factura: doua pot fi personalizate cu o culoare aleasa de tine, iar doua modele sunt alb/negru.

Testeaza-le si vezi ce ti se potriveste mai bine!

Poti alege dintre cele 8 culori predefinite, sau iti poti alege exact culoarea dorita. Poti selecta din bara de culoare o culoare care ti se potriveste, sau poti introduce codul Hexa daca il cunosti, special pentru companiile care urmeaza un ghid de brand.

Exista patru modele de tiparire a facturii. Poti alege un model care sa tipareasca pe aceeasi pagina factura si chitanta, poti alege tiparirea in format A4, A5 sau trei facturi tiparite pe o pagina.

Informatii

Poti vedea detalii despre documentele emise in pagina de Informatii. Aici vezi rapid informatii relevante despre documentele tale, si castigi timp accesand rapid documentele corelate:

img

Actiuni: cuprinde actiunile efectuate asupra documentului (emitere – user si data, trimitere pe email, incasare etc).

Incasari: daca a fost efectuata incasare pe factura, se afiseaza tipul incasarii, data si valoarea ei; incasarea se poate vizualiza direct de aici.

Recurenta: daca factura a fost emisa pe baza unei recurente, sunt disponibile informatii despre statusul recurentei, frecventa si nr abonament.

Observatii (interne): poti completa aici mentiuni/note de uz intern, pe care ulterior le vizualizezi pe coloana Observatii din Documente emise/ Facturi.

BINE DE STIUT!

  • Pentru a nu ocupa prea mult spatiu, in zona Actiuni se afiseaza cele mai recente 3 operatii efectuate. Apasa pe Afiseaza tot pentru a incarca intregul istoric al facturii.
  • Sectiunile Incasari si Recurenta sunt afisate doar atunci cand este cazul – daca ai incasare pe factura/ daca este factura emisa pe baza de recurenta.
  • Pentru a nu aglomera zona Actiuni cu prea multe informatii, editarile efectuate asupra documentelor nu sunt afisate aici.
  • Smart Bill “tine minte” ce sectiune accesezi (Personalizare sau Informatii ) si la urmatoarea deschidere a documentului, deschide direct sectiunea memorata.