Marime font:

Factura de avans

Emiti factura de avans din meniul clasic, Vanzari si achizitii/ Factura.

Adaugi reperul de avans pe factura de avans sub forma unui serviciu . Denumirea acestuia poate varia, in functie de preferintele tale: Avans <denumire produs>/ Avans conform <contract> din data <...> – sau in functie de cum agreezi cu clientul tau.

Important:

  • Selecteaza o gestiune cand adaugi acest reper pe factura de avans,
  • Bifeaza optiunea Descarca gestiunea la finalizarea facturii.
img

In exemplul din imaginea de mai sus, clientul doreste sa cumpere o geanta de piele, cu un pret de 500 de lei, insa achita un avans de 200 de lei (TVA inclus).

Cand clientul achita si restul de 300 de lei, emiti factura finala: stornezi factura de avans si adaugi produsul la pret intreg, astfel incat valoarea totala sa coincida cu suma pe care clientul o mai are de platit.

Din meniul Vanzari si Achizitii/Factura storno – selectezi factura de avans si o ‘aduci’ in factura storno. Odata adaugat reperul pentru avans pe storno, cu minus, alegi gestiunea din care face parte produsul si adaugi pe factura produsul la pret intreg. Pentru exemplificare, aici folosim produsul cu denumirea ‘Geanta piele’, la pretul de 500 de lei.

img

Dupa cum observi in imagine, Smart Bill a calculat automat:

Pret produs 500 lei - Avans 200 lei = 300 de lei, adica suma pe care clientul o mai are de achitat catre tine.

Pentru ambele repere gestiunea este selectata pe factura si optiunea Descarca gestiunea la finalizarea facturii este bifata (activa).