Marime font:

Afisarea in rapoarte

Pentru un produs care exista cu stoc in Smart Bill, in raportul Miscari stocuri se afiseaza urmatoarele:

img

Facturile din chenarul verde sunt facturi storno. Pe coloana Iesiri, observi ca am stornat cate 1 bucata de produs, pe fiecare factura. Desi cantitatea pe coloana Iesiri este afisata cu minus (specific pentru stornari), matematic, programul a adunat cantitatea respectiva cu stocul existent.

Daca stornezi un produs pe care nu il ai inregistrat deloc in program, deci nu ai stoc pentru el, in raportul Miscari stocuri nu se inregistreaza nicio informatie.

Verifica daca mai ai si alte date de completat pe factura storno. Apoi apasa butonul Spre salvare Storno, si vei ajunge in fereastra de Previzualizare/ Ciorna:

img

In subsolul facturii, observi ca se afiseaza automat o mentiune: “Storno factura <serie numar> din data de <...>”. Aceasta mentiune te ajuta sa gestionezi usor facturile si situatiile de stornare, si se afiseaza pe TOATE facturile storno , emise din meniul dedicat acestui tip de document.

In cazul stornarii valorice, aceasta mentiune nu se afiseaza pe factura, deoarece reperul stornarii este de forma “Storno factura <serie numar> din data <...>”.

Daca totul este corect pe factura storno, tot ce iti mai ramane de facut este sa salvezi documentul, apasand butonul Salveaza, din stanga, sus.

Fie din previzualizare, fie dupa ce ai salvat factura storno, poti selecta modelul dorit, exact ca la facturile fiscale.