In aceasta sectiune configurezi detalii legate de folosirea cursului valutar, stornare pe pozitii, folosirea calculelor pentru preturi, totaluri cu mai mult de 2 zecimale, memorarea produselor in Nomenclator, a mentiunilor la emitere precum si alte optiuni legate de afisarea informatiilor pe documentele tale.

img
 • Numar rezultate pe pagina: Poti stabili aici cate documente sa fie afisate pe o pagina, in rapoartele din contul tau; standard sunt afisate 15 documente, poti stabili sa se afiseze mai putine sau mai multe, in functie de modul tau de lucru;
 • Curs valutar preluat de pe internet: Poti stabili daca sa fie preluat cursul valutar din ziua curenta, din ziua anterioara sau sa stabilesti un procent de adaos la cursul valutar pentru facturile emise. Cursul valutar stabilit aici este preluat pe facturile emise in lei cu moneda de referinta in valuta sau pe facturile emise in valuta, daca este cazul;
 • Bifeaza daca folosesti calcule (pentru preturi, totaluri) cu mai mult de 2 zecimale: daca bifezi aceasta optiune, pe factura se afiseaza campul Precizie care iti permite sa emiti factura cu 2, 3 sau 4 zecimale, in functie de alegerea ta. Implicit, facturile se emit din Smart Bill cu doua zecimale.
 • Bifeaza daca doresti sa nu te mai intrebe la emitere despre memorarea produselor noi: se memoreaza ultima ta alegere (memorare sau nu a ultimelor produse in Nomenclator) si nu se mai afiseaza atentionarea despre memorarea produselor noi.
 • Stornare pe pozitii: In Smart Bill Cloud poti opera doua tipuri de stornare: stornare valorica si stornare pe pozitii. Pentru mai multe detalii despre stornare vezi capitolul Cum stornez o factura?
 • Memoreaza si autocompleteaza Mentiunile la emitere: bifezi aceasta optiune pentru a completa automat mentiunile pe facturile tale, pentru mai multe detalii vezi sectiunea Mentiuni.
 • Afiseaza lista completa a delegatilor: standard, delegatii sunt memorati in functie de client:

  Daca optiunea nu este bifata, Smart Bill Cloud afiseaza delegatii pe documente in functie de client.

  Daca optiunea este bifata se afiseaza lista completa a delegatilor la emiterea unui document, indiferent de client.

 • Afiseaza sfaturi (tips) la pornirea programului – folositoare in utilizarea programului
 • Foloseste scanner coduri de bare:

  Poti folosi orice scanner de coduri de bare compatibil cu calculatorul tau. Pentru a utiliza scannerul de coduri de bare, este necesar sa folosesti si codurile de produs (gasesti optiunea

  Foloseste cod produs in meniul Configurare / Configurari program / Preferinte generale).

  Contacteaza-ne pentru mai multe detalii despre modul de lucru cu scanner de coduri de bare.

 • Bifeaza pentru a modifica mentiunea speciala daca folosesti Regimul special conform Art. 311 si/sau 312 din Codul Fiscal; pentru mai multe detalii despre aceasta optiune si cum se afiseaza mentiunea pe documente vezi sectiunea: Cum pot trece pe factura Regimul special conform Art.311 si/sau 312 din Codul Fiscal?.