Pentru a emite o factura in RON folosind pret de referinta in valuta, trebuie sa bifezi optiunea Am preturi cu moneda de referinta in valuta din Configurare / Configurari program / Preferinte generale.

img

Important

Pe factura exista doua campuri de moneda: moneda produsului si moneda facturii!

Daca emiti o factura pentru un client din Romania, moneda facturii va fi RON, chiar daca pretul de referinta al produsului este in Euro.

img

Campul curs valutar poate fi editat. Astfel poti introduce pe factura cursul valutar negociat cu clientul, daca este cazul.

1. Daca nu ai ales utilizarea cursului valutar preluat de pe internet, poti introduce cursul valutar chiar cand adaugi produsul cu pretul in valuta pe factura emisa in lei.

img

2. Cursul valutar preluat de pe internet se actualizeaza la ora 13:00, cand BNR actualizeaza cursul valutar al zilei respective. Poti adauga un procent fix la cursul cursul valutar pentru ziua respectiva. Pentru a utiliza aceasta optiune bifeaza in meniul Configurare / Configurari program / Preferinte personale optiunea Curs valutar preluat de pe internet, ca in imaginea de mai jos:

img