Poti programa emiterea automata a facturilor si proformelor, precum si trimiterea lor automata prin email clientului. Aceasta optiune este disponibila pentru abonamentele de facturare Smart Bill Cloud Gold si Platinum. Daca ai abonament Smart Bill Cloud Silver si optiunea de emitere a documentelor recurente iti este necesara, contacteaza-ne.

Situatii generale in care se folosesc facturile recurente: contractele cu suma fixa lunara sau serviciile prestate sub forma de abonament ori mentenanta.

In pagina de emitere documente recurente, stabilesti frecventa cu care vrei sa trimiti documentele (lunar, saptamanal, anual, zilnic, la 2, la 4 saptamani, la 2, 3, 6 luni), numarul documentelor si seria documentelor recurente.

Pentru a emite documente o perioada de timp nelimitata, e suficient sa introduci valoarea -1 sau sa lasi gol acest camp.

La denumirea produsului ai la indemana variabileimgpe care le aplici asemanator sabloanelor din notificari email. Termenii din Variabile se completeaza automat la emiterea facturii sau a proformei.

img

Exemplu: In luna iulie 2017 definesti recurenta pentru un abonament; facturezi servicii prestate in luna precedenta. Scrii "Abonament luna" si folosesti variabilele "Luna precedenta" si "An".

Variabilele se inregistreaza astfel: Abonament luna #luna-1# #an#.

Textul afisat pe primul document emis, in iulie 2017: "Abonament luna iunie 2017".

In luna august, se afiseaza automat textul corespunzator lunii urmatoare: "Abonament luna iulie 2017".

Campul Numar abonament din fereastra de emitere a facturii poate fi personalizat cu litere si cifre si se afiseaza automat in campul “mentiuni”. Textul standard din campul Mentiuni este “Factura recurenta emisa pentru abonamentul nr....” si poate fi personalizat – de exemplu: “Mentenanta conform contract nr ....”

img