Alege optiunea Redenumire proforma la modificarea unei proforme emise. Poti genera astfel documente cu formatul standard de factura proforma, cu serie si numar, cu titlul oferta sau deviz, ca in exemplul Deviz alaturat.

In pagina de vizualizare a unei facturi proforma emise apesi pe rotita (Optiuni) si alegi Redenumire proforma. Scrii denumirea noua si salvezi.

img

Proforma are o noua denumire, avand afisate toate elementele de plata necesare ca devizul sau oferta sa fie acceptate si plata sa fie efectuata de client.

Cand modifici denumirea proformelor poti modifica denumirea si pentru urmatoarele proforme emise.

Daca alegi sa modifici denumirea pentru urmatoarele documente, denumirea noua se salveaza pentru toti utilizatorii inregistrati pe firma ta.

img

Daca Oferta sau Deviz este un tip de document pe care il emiti in mod frecvent, nu trebuie sa modifici mereu denumirea proformelor emise.

img

Facturile proforme denumite Deviz sau Oferta nu sunt evidentiate separat in raportul Rapoarte/Documente emise / Proforme. Daca emiti atat facturi proforme cat si devize sau oferte, iti recomandam sa emiti fiecare tip de document pe serii diferite, pentru a avea o evidenta cat mai exacta a numarului de documente emise pe fiecare tip de document. Poti adauga o serie noua in meniul Configurare / Emitere documente / Serii documente. Astfel filtrezi acest tip de document mai usor in raportul Documente emise / Proforme.