Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Facturare si Gestiune

Smart Bill: cele mai recente actualizari ale produsului

actualizari produs

Smart Bill inseamna, inainte de orice altceva, munca sustinuta pentru a dezvolta in permanenta produsul si a aduce acele modificari dorite de utilizatori sau necesare unei experiente cat mai placute.

Astfel, periodic, echipele responsabile actualizeaza functionalitatile existente sau lanseaza altele noi. Este placerea noastra sa va prezentam noutatile Smart Bill din aceasta perioada:

1. Personalizarea documentelor la nivel de serie

Setarea elementelor de identificare a firmei, adica sigla, fundalul sau stampila, poate fi realizata acum in cadrul unei sectiuni dedicate: Configurare > Personalizare. De altfel, tot aici pot fi modificate dimensiunea si pozitia acestor elemente de identificare.

Aceasta functionalitate este disponibila de acum pentru seriile intregi de documente emise.

actualizari produs

Astfel, prin intermediul acestei actualizari, poti personaliza documentele cu sigla, format, culori etc. diferite, pe fiecare serie in parte, in functie de scopul in care utilizezi seria. 

Pentru a putea utiliza aceasta facilitate, se acceseaza Configurare > Serii documente > Optiuni, unde trebuie bifata casuta “Personalizeaza fiecare serie cu alta sigla”.

Bine de stiut:

• Pentru ca elementele de identificare a firmei – sigla, fundalul, stampila, sa apara pe documente, nu este suficient ca acestea sa fie setate in pagina Personalizare.

Aceste elemente trebuie in prealabil setate in sectiunea Preferinte generale;

• Este necesar ca un utilizator sa aiba drepturi pe o serie, pentru a o putea personaliza; 

• Facturile emise anterior noilor setari nu vor fi modificate;

• Chitanta va imprumuta setarile facturii de care este legata.  

Beneficii:

• Personalizarea se poate face in mod diferit pe serie, in functie de scopul in care fiecare dintre acestea este utilizata. Astfel, fiecare dintre seriile de documente poate fi personalizata cu sigla, format, culori, etc diferite;

• Prin intermediul personalizarii diferite pe serii, pentru fiecare activitate pe firma, in cazul in care exista mai multe activitati diferite, se va putea personaliza o serie de documente, conferind astfel fiecareia dintre acele activitati o identitate specifica.

2. Inactivarea seriilor vechi

O noua actualizare a programului permite ca seriile vechi si care nu mai sunt folosite in mod curent sa fie inactivate. Avantajul direct este un mediu de lucru mai aerisit, dar fara ca informatiile legate de seriile ce sunt inactivate sa se piarda.

Inactivarea unei serii se face din Configurare > Serii documente, prin butonul special, aflat in zona de actiuni din dreptul fiecarei serii existente.

3. Text predefinit pe factura

In sistem a fost setat un text explicativ predefinit ce va aparea pe facturi: "Factura este valabila fara semnatura si stampila, conform art. 319 alin. 29 din legea 227/2015”.

Bine de stiut:

• Textul predefinit poate fi modificat. Deoarece nu sunt disponibile traduceri predefinite, textul se poate edita manual si suporta maxim 300 de caractere, putand fi astfel tradus in limba in care se doreste;

• Nu mai exista pe facturi zonele in care ar fi trebuit plasate stampila si semnatura;

• Aceasta actualizare nu afecteaza documentele emise in trecut;

• Textul este disponibil pentru toate variantele si marimile de facturi.

Activarea acestei optiuni se face din pagina Configurare > Personalizare.

actualizari produs

4. CIF intracomunitar

In cazul in care o firma detine un CIF intracomunitar, aceasta il va putea utiliza concomitent cu CIF-ul romanesc.

CIF-ul intracomunitar poate fi adaugat in sectiunea Configurare > Date firma, unde, sub campul in care se gaseste CIF, se afla mesajul: "Adauga CIF intracomunitar”. 

La emiterea de documente exista acum nou camp, CIF emitent, de unde poate fi selectat CIF-ul care se doreste utilizat. De asemenea, platile si rapoartele tin si ele cont de CIF-ul utilizat la emitere. 

actualizari produs

5. Generarea automata a Raportului de productie la vanzarea produselor fara stoc

In momentul in care se doreste comercializarea unui produs creat pe baza unei retete (produsele compuse din Nomenclator) si acesta nu exista pe stoc, este necesara crearea unui Raport de productie pentru a incarca gestiunea. Abia in urma acestei actiuni se poate vinde/scoate din stoc produsul, fie prin factura, aviz sau bon fiscal. 

Acum exista  posibilitatea generarii automate a unui Raport de productie, in momentul in care un astfel de produs compus se vinde, fara a mai fi nevoie de alta operatiune.

Bine de stiut:

• In momentul in care este generat un astfel de raport, retetele nu pot fi modificate in vreun fel. Pentru a putea interveni asupra lor, este necesara modificarea lor in Nomenclator

• Aceasta functionalitate este disponibila doar pentru pachetele Gestiune si Gestiune Plus.

Beneficii:    

• Pot fi vandute produse cu reteta chiar daca nu sunt pe stoc, daca exista materii prime disponibile;

• Nu mai este necesara evaluarea permanenta a nevoilor pentru a evita absenta acestor produse din gestiune. Astfel, de exemplu, in cazul unui bar in care se consuma cocktail-uri, nu se poate sti, la inceputul fiecarei zile, ce cocktail si in ce cantitate se va vinde, pentru a putea genera un raport de productie pentru ele. Acum nu mai este nevoie de emiterea acestora in avans, pentru ca stocul necesar se creeaza, de fapt, pe masura vanzarii.

actualizari produs

 

 

          

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *