Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Facturare si Gestiune

Raport Nou Smart Bill – Analiza vechime stoc

Analiza vechime stoc

lIn ultimul articol despre rapoartele din programul nostru am discutat despre cel care analizeaza rotatia stocurilor.

Acest raport extrem de util aduce informatii importante unui antreprenor despre produsele pe care le comercializeaza si rapiditatea cu care acestea se vand.

Rezultatele acestui raport au insa o precizie cu mult mai mare atunci cand sunt coroborate cu datele oferite de raportul Analiza vechime stoc.

Haideti sa vedem impreuna ce putem afla din acest raport si cum ajuta aceste informatii.

Raportul Analiza vechime stoc

Vechimea stocurilor reprezinta un parametru esential in a intelege cat de bine functioneaza un business. Analiza acestui parametru prin intermediul raportului pus la dispozitie de Smart Bill are o serie de beneficii:

  • Furnizeaza o imagine mai clara a stocurilor raportata la o anumita perioada de timp;
  • Ofera posibilitatea utilizatorilor de a surprinde imaginea exacta a stocului raportata la perioada de timp pe care o are de cand a intrat in gestiune;
  • Prin intermediul acestui raport, poti avea date exacte cu privire la produsele care sunt valorificate eficient si care nu. Analiza informatiilor despre valoarea stocului pentru un anumit produs coroborate cu vechimea sa in gestiune este importanta pentru a determina care dintre produse pe care le comercializezi iti blocheaza banii si care dintre ele asigura cash flow-ul;
  • Pe baza acestui raport poti stabili daca este cazul sa returnezi anumite articole, sa introduci promotii sau sa-ti completezi stocul mai des;
  • Raportul inregistreaza separat fiecare lot (un articol cu aceeasi denumire, acelasi cod si pret, care a intrat in gestiune in momente diferite si se va regasi pe linii separate in raport) si face posibila evaluarea comenzilor initiale precum si a frecventei acestora pentru un produs care mai este in stoc;
  • Poti vizualiza cu usurinta toate produsele care au stoc la data stabilita, pentru fiecare lot luat separat, valoarea stocului si vechimea pe care o are acesta.

Raportul Analiza vechime stoc este un raport care ajuta orice antreprenor interesat sa isi gestioneze mai bine stocurile in timp, el fiind disponibil doar pentru cei care detin un cont de Gestiune Plus.

In functie de data pe care o selectezi, raportul va afisa cantitatea si valoarea stocului fiecarui articol, pe loturi, precum si numarul de zile care au trecut de la intrarea in gestiune. De asemenea, ai posibilitatea de a filtra dupa Gestiune, Produs si Vechime, aceasta din urma ca interval de timp. De exemplu,poti sa filtrezi doar produsele care au o vechime cuprinsa intre 100 si 150 de zile.

Toate aceste informatii sunt extrem de folositoare antreprenorilor care doresc sa mentina o sanatate financiara a afacerii pe care o conduc. Analiza continua si corect realizata a stocurilor este esentiala in a intelege care dintre produsele comercializate aduc bani si care blocheaza cash flow-ul.

Analiza rotatiei stocurilor realizata complementar analizei vechimii stocurilor ofera date complexe si corecte pe care se poate construi o strategie de dezvoltare ulterioara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *