Intrebari din Domeniu

Casele de marcat si data cheie: 1 noiembrie – ce trebuie sa stii

case de marcat

Dupa cum stim cu totii acum, prin intermediul Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 44/2018, operatorii economici sunt obligati sa se doteze cu aparate de marcat cu jurnal electronic, dupa cum urmeaza:

  • pana la 1 septembrie 2018, in loc de 1 iunie 2018, in cazul contribuabililor mari sau mijlocii;
  • pana la 1 noiembrie 2018, in loc de 1 august 2018,  în cazul contribuabililor mici.

Se apropie cu pasi repezi data de 1 noiembrie, iar aceasta masura a generat destula ingrijorare. Am incercat sa sumarizam ce se intampla, pentru a te ajuta sa intelegi care sunt pasii pe care ar fi bine sa-i urmezi. 

Astfel:

  • in acest interval de timp, nu se pot produce, comercializa si fiscaliza atatea case de marcat cat este necesar. Prin urmare, cererea e foarte mare, oferta mica, iar calitatea serviciilor poate avea de suferit fara sa existe rea-vointa.
  • mai multe marci de case de marcat inca nu au suficiente sau niciun model avizate.

  • data de 1 noiembrie pare a fi o himera, se vehiculeaza ca pana in prezent s-au inlocuit sub 30.000 de case din 800.000.

CRITIC de stiut daca incepi o afacere sau o linie de business noua: nu vei putea achizitiona case de marcat de tip vechi si exista riscul sa nu-ti poti incepe afacerea. Daca ai nevoie urgent, recomandarea noastra este sa nu astepti dupa nimeni, cumpara-ti casa de marcat de unde gasesti!

IMPORTANT de stiut daca ai deja o casa de marcat si ai nevoie sa o inlocuiesti: in aceasta situatie poti sta linistit, e suficient ca la 1 noiembrie sa poti face dovada ca ai facut o comanda pentru inlocuirea casei. 

La Smart Bill pregatim doua campanii prin intermediul carora ne dorim sa ajutam antreprenorii:

  • vom avea 2 oferte, despre care credem ca sunt unice in Romania, iar ambele se leaga de Smart Bill POS, versiunea Smart Bill pentru lucrul cu case de marcat, care se poate conecta la Smart Bill Facturare sau Gestiune: https://www.smartbill.ro/case-marcat-gratis/

  • vom desfasura orice campanie prin parteneri, care la randul lor vor apela la reteaua lor de firme locale. Smart Bill NU va deveni un furnizor de aparatura fiscala, insa noi ne asumam responsabilitatea ca tu sa primesti oferta pe care ti-o prezentam.

  • cel mai probabil vom lua primele comenzi de la clientii nostri chiar de saptamana viitoare, vom incerca sa-i ajutam prioritar pe aceia dintre voi care pot ramane blocati.

In concluzie, noi iti recomandam unul dintre urmatoarele lucruri:

  • daca ai de inlocuit casa de marcat sau daca nu este urgent, nu ai motive de ingrijorare.
  • daca ai nevoie urgent de casa de marcat, cauta sa ti-o procuri cat mai rapid. Marcile compatibile cu Smart Bill sunt sau vor fi: Datecs, Tremol, Activa, Daisy si, poate, Eltrade, Custom, altele.

Aceste campanii Smart Bill nu au scopul de a aduce profit, ci de a ne indeplini rolul de cel mai bun prieten al antreprenorului roman si de a incerca sa ii ajutam pe aceia dintre voi care au nevoie. Speram ca acest articol ti-a raspuns macar la cateva dintre intrebarile pe care credem ca le-ai putea avea.

Mult succes!

Articole similare
Conta

Centre de cost

Conta

Ce e nou in Smart Bill Conta

Conta

Nou in Conta si Conta Plus

Totul despre Produs

Ecosistemul Smart Bill

avatar
2 Discutii
2 Raspunsuri la discutie
0 Abonati
 
Comentariul cu cele mai multe reactii
Cea mai populara discutie
3 Autorii comentariilor
Monica HaggartyAdrianamatei Autorii comentariilor recente
  Aboneaza-te  
Cele mai noi Cele mai vechi Cel mai votat
Anunta-ma
matei
Vizitator
matei

buna ziua
casa de marcat daisy expert sx 02 este compatibila cu smartbill cloud prentru emitere bon fiscal de pe sistem android?

Prenume
adrian
Monica Haggarty
Administrator

Buna ziua, Multumim pentru intrebarea adresata, Noi stim de Daisy expert sx si uite si cateva precizari despre ea in conexiune cu Smart Bill: Aceasta casa de marcat nu operează cu datele din Smart Bill (fie ca vorbim de POS sau cont Cloud), ci cu datele care trebuie programate direct pe ea. Așadar, fiecare produs cu informația legata de denumire, cod, preț și TVA trebuie configurat în casa și poate fi vândut doar dacă are corespondența exactă în aplicația Smart Bill la care este conectată. Modificările operate in Nomenclatoare sau Liste de preturi nu vor fi preluate de către casa… Citeste mai mult »

Adriana
Vizitator
Adriana

Buna ziua, am datecs dp25 trebuie inlocuita?

Prenume
Cristina
Monica Haggarty
Administrator

Buna ziua,

Multumim pentru intrebarea adresata,

Conform listei sintetice a distribuitorilor autorizati pentru aparate de marcat electronice fiscale cu jurnal electronic pusa la dispozitie de ANAF la urmatorul link –

http://discutii.mfinante.ro/static/10/Mfp/resurse/autorizatii/ListaSinteticaDistrib-12102018.pdf , consideram ca dvs. aveti un model de casa de marcat care se regaseste pe lista de la link-ul atasat la nr. crt. 12, model AMEF DP25.

Astfel ca, nu este nevoie sa fie inlocuita.

Speram ca raspunsul nostru va este de folos.
O zi frumoasa!