Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Business Know-How

Daniel Dobre – Omul care te aduce acasa

daniel dobre

Clientii nostri, antreprenorii din comunitatea Smart Bill, sunt acei oameni care au avut curajul de a se lansa pe cont propriu, de a porni o afacere si, implicit, de a-si asuma anumite riscuri. Ei sunt cei carora nu le-a fost teama de birocratie, de piedici si de tot ce formeaza hatisul administrativ in Romania, iar Smart Bill le-a venit in intampinare cu o solutie care isi propune sa le simplifice pe cat se poate activitatea. Am fost sa ii cunoastem, sa le aflam povestile si sa vi le spunem, pentru a va motiva si inspira sa aveti curaj, asa cum au avut si ei .

Incepem acest proiect cu povestea lui Daniel Dobre, tanar antreprenor in domeniul tranzactiilor imobiliare. Va vom prezenta ulterior multe alte povesti ale celor ca tine, care au avut un vis si au indraznit sa si-l urmeze. Continua sa ne urmaresti!

Acest articol a fost realizat integral de Daniel Dobre. Ii multumim ca face parte din comunitatea Smart Bill!

Despre mine


daniel dobre

Numele meu este Daniel Dobre. Sunt ANTREPRENOR.
Daca ati sti voi cat timp mi-a luat sa inteleg ce inseamna asta
Sunt nascut in 1981, asa ca dupa revolutie am crescut cu termenul de patron. Patronii erau niste lupi mari si rai, care faceau bani pe banda rulanta, nu plateau salarii la timp, nu faceau carti de munca, dar erau plini de bani, faceau 2-3 concedii pe an si . ma rog, pe scurt, erau cei mai rai oameni din lume. Evident, parintii mei lucrau pentru astfel de oameni si erau mereu nemultumiti. La fel ca toti vecinii nostri care se aflau in aceeasi situatie. Asa ca notiunea de patron mi-a ramas intiparita in minte. Cu o conotatie negativa, evident. 

Anii au trecut si intre timp, am ajuns sa lucrez la randul meu la patron. Spre deosebire insa de parintii mei, am privit diferit lucrurile inca de la primul loc de munca. Pentru mine treaba a fost mereu simpla: tu imi spui care imi sunt atributiile, eu fac ce am de facut, tu ma platesti, suntem amandoi in aceeasi barca. Ca orice pusti la inceput de drum am avut multe job-uri, din cele mai diverse domenii. Insa o singura constanta: eu muncesc, tu ma platesti. Iar daca undeva pe parcurs, lucrurile n-au mai stat asa, mi-am strans lucrurile si am plecat. Niciodata urat, niciodata cu scandal, niciodata fara sa fiu platit pentru ce am muncit. Si, usor-usor, am inteles ca in viata nu poate fi tot timpul doar lapte si miere si ca relatiile se pot deteriora. Iar atunci cand simti ca nu mai e locul tau acolo, trebuie sa mergi mai departe.

Si timpul zboara. Iar intr-o zi mi s-a indeplinit un vis: acela de a deveni agent imobiliar! Nu radeti, eu chiar mi-am dorit asta! Si chiar m-am luptat vreo trei ani pana am reusit. Culmea, nu doar ca mi-a placut, dar m-am si descurcat. Bine, as zice eu. Si din ce in ce mai bine ulterior. Iar odata cu meseria asta de agent imobiliar, am facut si primii pasi spre a fi un mic intreprinzator! Da, pentru ca job-ul acesta te invata inca din postura de angajat, cum sa fii un bun intreprinzator. Sa iti gestionezi eficient timpul si banii, cele doua resurse vitale si cum sa faci sa le inmultesti. Ah, as avea asa multe de detaliat la capitolul asta, incat ar iesi o carte, dar nu e nici timpul, nici locul.

Si am devenit antreprenor

Iar in 2015 inevitabilul s-a produs: am devenit antreprenor cu drepturi depline! Dreptul de a plati taxe si impozite, de a plati contabila, de a plati furnizorii si uneori dreptul de a si incasa facturi emise in urma muncii prestate! Inceputul a fost mai lent, dar apoi, usor-usor, afacerea a crescut.

Totusi, eram tot un mic intreprinzator, fiind singurul angajat al firmei mele si singurul responsabil de plata facturilor. Un fel de eu centrez, eu dau cu capul, stiti voi vorba aia din fotbal. Insa au fost doi ani si ceva frumosi si grei, placuti si obositori, chinuitori si victoriosi, asa cum este de altfel viata dulce-amaruie de antreprenor.

apoi patron

daniel dobre

Odata cu anul 2018, m-am facut PATRON! Pentru ca da, acum sunt patron si am doi angajati! Yuhuuu!!! Dupa multi ani de chin, iata-ma ajuns in postura aceea despre care atunci cand eram copil, auzeam mereu in jur vorbindu-se ca fiind ceva rau, malefic chiar. Si nu parea sa fie nimic malefic in ce faceam eu.

Evident, odata cu angajarile au crescut sumele platite la contabila, taxele, impozitele, cheltuielile biroului, timpul alocat afacerii. Da, odata ce ai angajati, culmea, muncesti mai mult!!! Nu-i asa ca-i amuzant ?!?! Angajezi oameni pentru a munci mai mult, pentru a plati mai multe taxe si pentru a face. mai putini bani! Eh, viata asta! Ba mai mult, nu doar ca vei munci mai mult si vei avea mai putini bani, dar vei avea si mai putin timp pentru tine, pentru familie sau pentru hobby-uri. Sa luam lectura de exemplu: desi incerc din rasputeri, cartea pe care o tin pe noptiera langa pat si pe care am inceput-o acum luni de zile, nici acum n-am terminat-o!

Cu bune si rele…

A fi PATRON, sau ANTREPRENOR cum zic altii, este in primul rand o dovada de maturitate. Pentru ca brusc, nu mai raspunzi doar pentru tine si familia ta, devii raspunzator pentru toti angajatii tai. Si trebuie sa-i urmaresti, sa te asiguri ca sunt fericiti, ca au tot ce le trebuie etc. Pentru ca altfel nu stau. Ah, era sa uit: mai mult decat orice, trebuie sa fii un bun exemplu pentru ei!

N-are nicio importanta starea ta proasta si lipsa de chef pe care o ai in dimineata asta, trebuie sa ti le stergi de pe mutra si sa te prezinti in fata lor cu veselie si chef de viata cat cuprinde! Pentru ca ghici ce: daca tu arati astazi ca nu ai chef, nici ei nu vor avea. Si evident, ai grija ce spui, ce faci, cum faci, totul trebuie sa fie perfect, pentru ca ei vad si observa orice la tine si nu trebuie sa vada decat pasiune si determinare pe figura ta!

Mi-am adus aminte nu doar o data, ci de atat de multe ori incat nu mai tin minte, de cat de huliti erau patronii de generatia parintilor mei. Si jur ca nu-nteleg de ce, cand eu vad ce sacrificii face un mic intreprinzator pentru cei doi angajati ai sai. Daca aveam 200 uff, nici nu vreau sa ma gandesc! 

Totusi, viata asta de antreprenor este una frumoasa. Ai ocazia de a cladi ceva si acel ceva este creatia ta! Am trei copii acasa si unul la birou! Si ii iubesc pe toti la fel de mult, pentru ca vedeti voi, un business se creste greu, are nevoie de atentie si dedicare, are nevoie de grija, trebuie sa fii alaturi de el in fiecare moment, la fel ca un copil! Iar din postura de tata, imi fac la fel de multe griji pentru cei trei de acasa, ca si pentru al patrulea. Si incerc (desi trebuie sa recunosc ca rar imi iese), sa ma impart in mod rezonabil intre toti. Sa primeasca fiecare o portie egala de dragoste, afectiune si timp personal. Nu e usor. Dar e frumos. Greu, dar totusi nu imposibil.

Principalele provocari…

Din 2015, de cand am plecat la drum, cel mai mare stres al meu a fost contabila! Presupun ca stiti povestea: ai gresit aia, n-ai facut ailalta, trebuia sa faci nu stiu ce Va jur, instinctiv, daca suna telefonul si scrie Luminita, sar ca ars de la locul meu! Pana si la emailuri imi creste pulsul, dar daca suna, e grav! In tot amalgamul ce tine de contabilitate, un singur capitol il stapanesc insa cum un samurai isi stapaneste sabia: cel al facturilor emise!

Facturi, chitante, storno etc. Le am pe toate, sunt trimise toate la timp, sunt ordonate toate, sunt corecte toate. Ce mai, sunt AS! Daca e s-o intrebati pe contabila, probabil raspunsul va fi macar atat. Dar ce stie ea 

Ideea e ca toata aceasta gestiune e posibila datorita Smart Bill. Intr-o lume a cifrelor si a greselilor constante, Smart Bill m-a ajutat sa-mi pastrez capul pe umeri la nivel de facturare. Si sa evit greselile, pentru ca al naibii program, daca dai cumva sa faci vreo prostie, scoate unul capul prin monitor, iti da doua palme si te avertizeaza ca n-ai voie!!! Pe bune, prima data cand mi-a aparut un mesaj din asta pe monitor, am zis ca nu-i adevarat! E fain, trebuie sa incercati chestia asta.

De ce Smart Bill…

Programul de facturare e simplu de utilizat, interfata prietenoasa, are multe chestii care iti usureaza viata (cum ar fi preluarea datelor unei firme direct din ONRC dupa ce bagi CIF-ul), este ieftin (jur ca nu mai stiu cat am dat pe o licenta anuala, dar garantat fumez mai multi bani intr-o luna decat dau pe Smart Bill intr-un an). Si cea mai faina si mai faina chestie, este versiunea mobila! Jur!

Saptamana trecuta aveam nevoie sa fac o factura. Sun la birou: coboara repede si ia si laptopul te rog, parchez in fata firmei in 30 de secunde! Ploua afara ca-n filmele de groaza, nu vedeai la 3 metri in fata ta. Si coboara colegul, iau laptopul, plec la intalnire si ajuns acolo, n-avea baterie si nici incarcatorul nu il aveam cu mine! Pfoaa! Emite factura daca poti! In situatia in care a doua zi clientul pleca din tara, era venit pentru 24 de ore si daca nu platea acum mai platea la urmatoarea venire in tara, care estimez ca urma sa fie pe la Craciun!!!

Si ma gandeam : sa las clientii singuri si sa ma duc la birou, sa chem pe cineva, sa ma rog, o mie de scenarii. Si cum ma gandeam eu asa in timp ce invarteam telefonul in mana, hopa Smart Bill pe telefon! Am aplicatia instalata de mult timp, dar pana in ziua aia, nu m-am atins de ea. Acum, zic sa incerc, ce am de pierdut!? 5 minute mai tarziu aveam deja printata factura, semnata si deja plecam spre banca sa-mi faca transferul! Am respirat usurat

Cateva recomandari…

Am pastrat pentru final cateva recomandari. Am vazut ca asa se face 
Daca sunteti in cautarea unei cariere si cititi acest text, va incurajez sa incercati meseria de agent imobiliar! N-aveti idee cat de faina este, cat de antrenanta si mai ales cat de diferita in fiecare zi!

Daca sunteti ANTREPRENOR si nu folositi inca un program de facturare, alegeti Smart Bill. Salveaza timp, arata bine, este usor de folosit, puteti personaliza documentele emise si aveti varianta de mobil!

Daca va bate gandul sa schimbati tabara, din angajat in antreprenor, atunci va incurajez sa o faceti. Insa inainte de toate, pregati-va fizic si mai ales psihic. Veti suferi, va durea, veti plange poate, dar in final, merita. Tine doar de voi si de cat sunteti de puternici si determinati sa reusiti! Succes!

Pe Daniel Dobre il poti gasi aici :https://www.danieldobre.ro/ si aici : https://www.facebook.com/DanielDobreImobiliare/

Daca esti antreprenor si client Smart Bill si iti doresti sa faci parte din acest proiect, te invitam sa ne trimiti cateva cuvinte despre tine si afacerea ta la adresa miruna.ursache@smartbill.ro si te vom contacta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *