Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Business Know-How

Beneficiile facturarii online – Povestea atelierului de mobila #povestiSmart

facturare online

O stim si noi, facturarea online nu este unul dintre cele mai amuzante subiecte. Pentru a explica intr-un mod mai placut care sunt beneficiile acesteia, ne-am hotarat sa folosim unele dintre cele mai intalnite intrebari pe care le primim din partea celor care inca nu folosesc facturarea online si sa le transformam intr-o serie de 7 povesti fictive. Atentie! Orice asemanare cu persoane sau fapte reale este pur intamplatoare!

George lucreaza in atelierul de mobila deschis cu multi ani in urma de tatal sau. Este un tanar de 32 de ani, foarte priceput in lucrul cu lemnul si foarte pasionat. Din mainile sale ies la iveala piese unicat care ajung apoi in marile magazine de mobila din tara sau la clienti privati. Atelierul este recunoscut ca fiind deosebit de competitiv pe piata, livrand piese deosebit de calitative.

Tatal lui George este un om foarte serios si atent in ceea ce priveste obligatiile fiscale pe care le are prin prisma afacerii sale. Nu a ratat plata niciunui impozit si l-a educat pe fiul sau sa se comporte la fel.

Pentru a-si facilita activitatea, factureaza clientilor pe tipizate, unul dintre principalele motive fiind pretul scazut al acestei metode. Dar este adevarat, o recunoaste si el, ca tipizatele nu sunt neaparat cea mai sigura sau eficienta metoda, astfel incat l-a insarcinat pe George cu o analiza a altor metode de facturare de pe piata. 

Dupa cateva saptamani de verificat, testat, intrebat in jur, George a revenit cu propunerea de a achizitiona un program de facturare online. “Desigur, costul lunar va fi ceva mai ridicat, desi nesemnificativ in comparatie cu riscul de a gresi datele pe o factura sau calculul sumei de TVA care se aplica.”, i-a spus tatalui sau. “Bine, inteleg, dar de ce sa-l folosim? Ce aduce in plus?”, intreba acesta. George venise pregatit pentru aceasta intrebare si a inceput sa ii povesteasca in detaliu despre avantajele unui program de facturare online: “In primul rand, un astfel de program este conceput astfel incat sa preia automat datele clientilor de pe Internet, ceea ce le garanteaza corectitudinea.

facturare online

Tot automat se realizeaza si calculele, deci risc inexistent de greseala a sumei de TVA sau a unui discount, iar facturile recurente se emit si acestea automat.

Ca sa nu mai vorbesc despre felul in care arata facturile emise, ne putem pune logo-ul nostru, culorile noastre, va creste increderea clientilor in calitatea pe care o oferim! In plus, exista tot felul de rapoarte din care vom putea intelege cu usurinta care sunt produsele care se vand cel mai bine, de exemplu. In plus, mi s-a comunicat ca echipa care dezvolta programul il actualizeaza in permanenta, astfel incat, daca de exemplu se schimba ceva in legislatie, aceasta schimbare se va reflecta in program.

De asemenea, daca un client nu si-a achitat inca factura, putem identifica acest lucru cu usurinta si trimite notificari de plata. De altfel, trimitem clientilor facturile direct pe e-mail din program, ceea ce ne va usura simtitor activitatea. Si toate informatiile sunt transmise la contabilitate, tot automat! Trebuie neaparat sa cumparam acest program. Oricum, il putem incerca gratuit timp de 30 de zile, asa ca ne vom da seama daca ne place sau nu.”

Dupa cele 30 de zile de test, George si tatal sau au cazut de acord: viata de antreprenor este mult mai simpla si mai dulce cu un program de facturare online. Il folosesc cu incantare de atunci si il recomanda de fiecare data cand au ocazia.

Am aflat de la George si tatal sau de ce facturarea prin intermediul tipizatelor, fie ea mai ieftina, nu este cea mai eficienta solutie. Daca ti-a placut, te invitam sa citesti si povestea firmei de curatenie “Floare de nufar”, pentru a afla care sunt principalele avantaje si de ce nu trebuie sa-ti fie teama de stocarea datelor in Cloud!

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *