Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Business Know-How

Beneficiile facturarii online – Povestea dansatoarei de flamenco #povestiSmart

facturare online

O stim si noi, facturarea online nu este unul dintre cele mai amuzante subiecte. Pentru a explica intr-un mod mai placut care sunt beneficiile acesteia, ne-am hotarat sa folosim unele dintre cele mai intalnite intrebari pe care le primim din partea celor care inca nu folosesc facturarea online si sa le transformam intr-o serie de 7 povesti fictive. Atentie! Orice asemanare cu persoane sau fapte reale este pur intamplatoare!

Intr-unul dintre restaurantele de tapas din Cluj are loc o data pe saptamana o serata muzicala, cand pe acordurile de chitara ale unui malagueo talentat, o frumoasa dansatoare de flamenco aprinde spiritele celor prezenti. Blanca este originara din Madrid si traieste in Romania de cativa ani. Danseaza in acest restaurant o data pe saptamana, dar fiind cu adevarat inzestrata si foarte expresiva, este des invitata la diverse evenimente. 

La fiecare eveniment la care este invitata, Blanca emite o factura pentru serviciile sale, iar pentru a-i fi mai usor sa faca acest lucru, le tine evidenta intr-un fisier excel. Emite facturile folosind aceasta solutie simpla, la indemana oricui si fara riscuri. Sau asa credea.

Intr-o zi, din graba, a trecut o suma de plata pe factura, dar a uitat sa modifice denumirea firmei careia i-o emitea. Aceasta firma era concurenta unei alte firme pentru care prestase servicii in trecut si careia ii facturase acelasi serviciu la un pret mult mai mic. Situatia a degenerat si ca rezultat, Blanca a pierdut clientul.

facturare online

Din aceasta patanie, dansatoarea noastra de flamenco a invatat o lectie foarte importanta: un fisier excel poate fi o alternativa periculoasa. Astfel, dupa o analiza a pietei, s-a hotarat sa achizitioneze un program de facturare online, iar avantajele utilizarii acestuia sunt multiple: preia datele clientilor direct de pe Internet, fara a exista riscul de greseala, poate emite documente de oriunde s-ar afla (ceea ce reprezinta un mare avantaj pentru o persoana atat de mobila ca Blanca), are o functionalitate de facturare recurenta automata, adica nu mai este necesar sa repete intregul proces de emitere a unei facturi aceluiasi client, este la zi cu toate actualizarile legislative, datele introduse sunt in perfecta siguranta si cate si mai cate!

Dar cel mai important lucru este ca de acum inainte, Blanca nu va mai pierde niciodata un client dintr-o simpla greseala.

Blanca ne-a invatat astazi ca facturarea de moda veche, folosind un fisier excel, poate aduce surprize neplacute. Citeste si povestea atelierului de mobila, unde vei afla de ce facturarea prin tipizate poate fi la fel de riscanta pentru afacerea ta!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *