Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Business Know-How

Beneficiile facturarii online – Povestea Florii de nufar #povestiSmart

program facturare online

O stim si noi, facturarea online nu este unul dintre cele mai amuzante subiecte. Pentru a explica intr-un mod mai placut care sunt beneficiile acesteia, ne-am hotarat sa folosim unele dintre cele mai intalnite intrebari pe care le primim din partea celor care inca nu folosesc facturarea online si sa le transformam intr-o serie de 7 povesti fictive. Atentie! Orice asemanare cu persoane sau fapte reale este pur intamplatoare!

“Floare de nufar” nu are nicio legatura cu biologia si este de fapt o firma de curatenie la domiciliu care functioneaza de ani buni. Desi are o reputatie buna, firma a inceput sa inregistreze scaderi si administratora firmei, o doamna intre doua varste pe numele sau Mihaela, incepe sa se ingrijoreze. Este adevarat ca in ultima vreme au aparut foarte multe firme de curatenie pe piata, unele cu oferte de preturi mult mai bune, altele specializate pe diverse nise sau cu prezente online de o calitate superioara.

Doamna Mihaela, asa cum o stiu clientii sai, nu este neaparat o experta din punct de vedere tehnic. De altfel, nu este nici macar priceputa; o nepotica i-a facut o pagina Facebook pentru “Floare de nufar” si cam atat a insemnat pentru afacerea ei sa isi consolideze prezenta in mediul online. Dar iata ca se fac simtite efectele acestor lipsuri, asa ca doamna Mihaela a decis sa faca anumite schimbari.

Fiind o femeie extrem de precauta si econoama, a pus de-a lungul timpului ceva bani departe pe care a decis ca este timpul sa-i investeasca in dezvoltarea afacerii la care tine atat de mult. A inceput cu o pagina web pe care n-o avea pana atunci, realizata de un designer priceput pe care l-a angajat special pentru acest proiect, apoi a lucrat cu un specialist pe partea de promovare si incet, incet a ajuns la activitati de administrare efectiva care necesitau operatiuni de optimizare.

Printre acestea se numara si facturarea. Desi nu este cea mai placuta sarcina pe care o are, doamna Mihaela nu s-a plans niciodata. Realizeaza insa acum ca timpul pe care il pierde facand facturi, trimitandu-le sau urmarind care au fost platite si care este un timp pretios pe care si-ar dori sa il petreaca altfel, de exemplu gandindu-se cum sa faca sa atraga mai multi clienti si sa-si creasca cifra de afaceri. 

program facturare online

O prietena foarte buna i-a vorbit despre un program de facturare online care i-ar putea schimba viata, dupa cum s-a exprimat, fiind foarte rapid si eficient. Ideea de online o sperie pe doamna Mihalea, care nu intelege prea bine care-i treaba cu Cloud-ul acesta, ce face exact, unde se afla si cat de sigur ar fi sa isi puna acolo toate informatiile despre clienti sau banii pe care ii are de incasat. A decis astfel sa urmeze un curs de doua zile unde a aflat lucruri uimitoare atat despre ingrozitorul Cloud, cat si despre ce inseamna un program de facturare care functioneaza dupa acest principiu.

Astfel, printre cele mai interesante lucruri pe care le-a aflat, se numara urmatoarele:

– Acest Cloud nu este deloc inspaimantator, ci din contra: este vorba despre niste servere (un fel de aparate mai mari) care se afla toate in acelasi loc si unde sunt stocate toate informatiile, printre care si cele pe care le introduci tu, tocmai pentru ca tu sa nu trebuiasca sa le stochezi pe computerul tau si sa le pui in pericol, in cazul in care se intampla ceva cu acesta;

– Un program de facturare online este gazduit pe servere securizate, ceea ce iti garanteaza securitatea datelor pe care tu le introduci in program in orice moment, nedepinzand in vreun fel de vreo actualizare periodica ce ar putea sa le puna in pericol;

– Nu mai ai grija accesului neautorizat la datele tale, deoarece pe un program de facturare online intri doar cu un utilizator si o parola;

– Poti acorda linistit acces de un nivel sau altul angajatilor tai, fara a-ti asuma riscul erorii umane;

– Datele pe care le introduci in program sunt criptate si accesibile doar tie si persoanelor pe care le autorizezi tu;

– Ai garantia ca utilizezi un serviciu care este conform cerintelor GDPR (practic, toata valva care s-a facut recent in legatura cu protectia datelor personale).

Doamna Mihaela s-a linistit dupa ce a aflat toate aceste lucruri. In plus, este acum perfect pusa la punct cu toate aceste aspecte tehnice si poate la randul ei sa ii invete si pe cei din jur. Si inca ceva: de cand a achizitionat acest program de facturare online, atat de rapid si eficient, are efectiv mai mult timp pentru a-si dezvolta afacerea. A inceput asadar sa scrie articole pe website, pe blog, iar efectele nu au intarziat sa apara: lumea a inceput sa fie receptiva la ce scrie, sa puna intrebari, sa o contacteze pentru mai multe informatii, iar clientii noi nu au intarziat sa apara. Numai lucruri bune!

Dupa ce am aflat din povestea firmei de curatenie “Floare de nufar” de ce nu trebuie sa ne fie frica de Cloud si ca datele firmei sunt in siguranta atunci cand facturam online, haideti sa vedem impreuna cu Ana, cea care face cele mai bune amandine din lume, de ce poti folosi un program de facturare online chiar si atunci cand nu te pricepi deloc la tehnologie!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *