Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Business Know-How

Beneficiile facturarii online – Povestea lui nea Costel de la scara 3 #povestiSmart

facturare online

O stim si noi, facturarea online nu este unul dintre cele mai amuzante subiecte. Pentru a explica intr-un mod mai placut care sunt beneficiile acesteia, ne-am hotarat sa folosim unele dintre cele mai intalnite intrebari pe care le primim din partea celor care inca nu folosesc facturarea online si sa le transformam intr-o serie de 7 povesti fictive. Atentie! Orice asemanare cu persoane sau fapte reale este pur intamplatoare!

Intr-unul dintre cartierele din Bucuresti, la parterul unui bloc, nea Costel si-a deschis acum cativa ani un magazin de reparatii de incaltaminte. Fiind singurul de acest fel din acea zona a cartierului si nea Costel fiind un meserias fara pereche, micuta lui afacere a inceput sa functioneze foarte bine. Mai mult, pentru a face fata comenzilor, nea Costel si-a luat un ucenic si incet, incet, lucrurile pareau sa se aseze pe un fagas multumitor pentru antreprenorul nostru.

Tanarul ucenic, un baiat pasionat de tehnologie, a achizitionat un calculator si a inceput sa introduca toate comenzile intr-un excel pe care il modifica in functie de cum erau onorate. Pentru a le fi mai usor sa emita bonurile fiscale, a gasit un program de facturare online gratuit.

Dintr-o data, nea Costel era cel mai modern cizmar din tot cartierul si ii mergea cu atat mai bine, deoarece organizarea foarte buna ii permitea sa fie si foarte eficient si peste masura asteptarilor clientilor.

facturare online

Intr-una din zile insa, ucenicul sau, incarcand sa gaseasca o comanda, a descoperit ca toate comenzile din luna respectiva disparusera. Un bug in program, probabil. Incercand sa rezolve problema aceasta foarte serioasa, el si-a dat seama ca nu avea pe cine sa contacteze pentru a-l ajuta.

Acest incident nefericit i-a costat atat pe nea Costel, cat si pe ucenicul sau bani, timp si foarte multi nervi, dar au invatat o lectie valoroasa: o solutie de facturare gratuita, desi foarte atractiva, are cateva dezavantaje semnificative. Printre acestea, se numara: lipsa asistentei tehnice, care este pur si simplu vitala cand este vorba despre documente fiscale, lipsa actualizarilor legislative care pot avea un impact grav asupra afacerii, imposibilitatea de a personaliza documentele, ceea ce aduce un plus de incredere in brand.

De asemenea, un program de facturare online serios si verificat va da posibilitatea unui antreprenor de a face integrarea cu un magazin online sau o solutie de plata electronica, elemente esentiale in mediul de business din ziua de azi.

Dupa ce acest moment neplacut a trecut, ucenicul lui nea Costel a achizitionat un program de facturare cunoscut pe piata si de atunci afacerea lor este la adapost de orice griji. In plus, intelegand mai bine cum stau lucrurile, au deschis si un magazin online, iar acum preiau comenzi si din alte cartiere ale orasului, pe care le onoreaza la timp si fara probleme. 

 Am invatat din patania lui nea’ Costel ca un program de facturare online gratuit nu este neaparat cea mai buna solutie. Urmatoarea poveste este despre Bianca, dansatoarea de flamenco, si ce se poate intampla atunci cand facturezi folosing un fisier excel!

6 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *