Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Business Know-How

Prima mea afacere – Care sunt obligatiile declarative, cu Giovana Iuhasz

Prima mea afacere Giovana Iuhasz

Proiectul nostru a ajuns la a doua discutie, cea despre obligatiile declarative si de plata pe care le are un antreprenor in functie de forma de organizare legala detinuta. Am avut placerea de a o avea partenera la aceasta discutie complexa pe Giovana Iuhasz, fondatoarea firmei de contabilitate Gia Consulting din Timisoara.

Este esential sa intelegem care ne sunt obligatiile in relatia cu statul atunci cand gestionam o afacere. Declaratiile pe care trebuie sa le depunem si sumele de plata variaza in functie de diferiti factori. O declaratie incorecta, incompleta sau care nu a fost depusa la timp, neplata sumelor datorate la stat, toate acestea pot avea consecinte grave cu impact negativ asupra desfasurarii activitatilor de business.

Ce inseamna toate acestea? Cum ne putem pregati corespunzator? In primul rand, inainte de a ne lansa in afaceri, este bine sa ne documentam, sa citim, sa ne informam de la specialisti. De asemenea, este important sa intelegem foarte bine ce operatiuni vom desfasura, precum si in ce directie ne indreptam, ce asteptari avem de la acel business. Vom sti astfel din timp ce declaratii fiscale sau non-fiscale avem de depus.

In timpul conversatiei cu Giovana Iucasz am incercat sa gasim raspunsuri la urmatoarele intrebari:

  1. Care sunt obligatiile declarative si de plata pe care le are un antreprenor in functie de forma legala de activitate adoptata?
  2. De ce este important ca antreprenorii sa stie acest lucru?
  3. A fi sau a nu fi platitor de TVA?
  4. De ce ar trebui sa fie antreprenorii primii la curent cu situatia financiara a afacerilor pe care le gestioneaza?

Va invitam sa urmariti inregistrarea discutiei, sperand ca tot ce am aflat sa va fie de folos!

Va asteptam la urmatorul live vineri, 2 octombrie, la aceeasi ora! Vom afla tot ce trebuie sa stim despre cum infiintam o afacere in Romania si nu numai! Daca inca nu v-ati inscris la eveniment inca o puteti faceaici.

Discutiile din cadrul proiectului le gasiti pe blog la categoria Prima mea afacere.

Usureaza-ti munca cu gestionarea documentelor si castiga timp pretios pentru afacerea ta! Testeaza produsele SmartBill: program facturare, gestiune si contabilitate. Afla din pagina dedicata e-Factura si e-Transport motivele pentru care merita sa alegi SmartBill.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *