Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Facturare si Gestiune

10 Motive pentru care e fain sa fii programator la Smart Bill

Sunt Radu Hasan, co-fondator & CEO Smart Bill si mai jos iti scriu principalele motive pentru care e fain sa fii programator in echipa Smart Bill 🙂 

1. Avem produsul nostru

Suntem o companie “de produs”, un lucru destul de rar intalnit intr-o industrie in care majoritatea companiilor de software prefera varianta mult mai facila a outsourcingului.

Asa ca toata munca, creativitatea si dedicarea noastra merg in Bill, “copilul” nostru 🙂 Dupa fiecare sprint, Smart Bill Cloud devine mai bun, mai destept, mai inovator. Prin el ajutam zeci de mii de firme din Romania sa fie mai eficiente, sa castige timp, sa aiba acces la informatiile necesare.

Suntem convinsi ca acesta e cel mai cool mod de a dezvolta software. Faci un produs inovator si cu el schimbi o industrie, dedicandu-i 100% din timp si din resurse. Doar asa poti sa ajungi cel mai bun si sa cuceresti o piata! Satisfactiile sunt incomparabil mai mari, la fel si potentialul de crestere. De plictisit nu ne vom plictisi prea curand, la cate avem in plan suntem acoperiti cel putin 5-10 ani de-acum inainte.

 

2. Suntem un start-up?

Avem foarte multa libertate, luam decizii repede, suntem agili si eficienti si fiecare isi aduce contributia semnificativ. Fara proceduri rigide si fara politici “ascunse”.

Desi compania exista si creste de multi ani, ne consideram un startup si vrem sa ramanem asa cat mai mult timp. Avem mentalitatea, rata de crestere, modul de finantare si modul lucru specifice startupurilor. Iar produsul nostru (cloud) e la inceput, fiind lansat pe piata de doar 3 ani.

 

3. Munca ta are vizibilitate si impact mare

Facand parte dintr-o echipa destul de mica, aportul tau este semnificativ. Feature-urile dezvoltate de tine vor fi folosite, imediat cum ai facut releaseul, de zeci de mii de firme. Rezulta multa satisfactie, dar implicit si multa responsabilitate.

Zilnic primim laude si multumiri din partea clientilor. E foarte misto sa lucrezi la un produs folosit de foarte multi clienti, un produs care ii ajuta cu adevarat si care le face viata mai usoara 🙂

 

4. Accepti o provocare mare

In 4-5 ani tintim ca 100,000 firme din Romania sa foloseasca Smart Bill pe post de “sistem de operare” al firmei lor. Dat fiind ca in total sunt mai putin de 500,000 firme in Romania, iti dai seama ce impact vom avea. Impreuna, vom eficientiza modul in care este condusa 20% din economia Romaniei.

Pentru a ajunge acolo, vom avea de trecut foarte multe provocari, tehnice si nu numai. Dar cu perseverenta, inteligenta si multa munca, le vom depasi. Suntem o echipa de invingatori, nu acceptam sa fim altceva decat numarul 1.

Daca si tu gandesti la fel si iti doresti o provocare serioasa, hai alaturi de noi ! Impreuna vom fi mai buni 🙂

 

5. Faci parte dintr-o echipa dedicata si echilibrata

Pe langa programatori foarte valorosi (backend, frontend, mobile), avem toate rolurile necesare acoperite in-house. Avem designer, avem product manageri, avem testeri. Echipa e in continua expansiune dar incercam sa pastram o crestere sustenabila, astfel incat sa pastram valorile si echilibrul de pana acum.

Stim sa muncim mult si cu dedicare, dar stim sa ne si distram. Periodic iesim in oras la bere/pizza/bowling si de cateva ori pe an facem cate un teambuilding.

 

6. Ideile tale sunt apreciate

Lucram intr-o echipa care are nevoie si care apreciaza ideile fiecaruia. Daca ai idei bune, daca iti place sa gasesti solutii inovative la probleme complicate, te vei simti ca pestele in apa. Incurajam creativitatea si schimbul de idei. Ne place sa vedem cum experienta fiecaruia dintre noi contribuie la realizarea unui produs din ce in ce mai performant.

 

7. No asshole policy

Ne bazam foarte mult pe bun-simt si incercam sa pastram o atmosfera cat mai placuta in birou. Respectul pentru munca si pentru colegi nu poate fi inlocuit de nimic, oricat ai fi de talentat tehnic. Am refuzat de multe ori oameni care erau bine pregatiti pentru ca ne era teama ca nu se vor integra ok in echipa si riscam sa stricam atmosfera. Suntem foarte pretentiosi la acest capitol asa ca poti fi sigur ca aici nu vei intalni colegi fara bun-simt.

O dovada ca avem o echipa formata din oameni foarte faini este ca 14 din 24 de colegi din echipa din Sibiu au alegat la maraton, sustinand una din initiativele din comunitate. Iar o buna parte din cei care nu au alergat au fost voluntari sau sustinatori de pe margine.

Calitatatea oamenilor este unul din motivele principale pentru care venim toti cu placere la birou si pentru care niciun programator nu a mai plecat din companie de mai bine de 5 ani*.

*ma refer la plecari din proprie initiativa, pentru ca am avut 1-2 cazuri izolate in care a trebuit sa incetam noi colaborarea datorita lipsei de interes si implicit a lipsei de performanta

 

8. Suntem singura companie software din Sibiu cu investitie de tip venture capital

In Romania exista foarte putine companii care au reusit sa atraga o investitie de tip Venture Capital. Toate companiile cunoscute din Silicon Valley au avut la inceput o astfel de investitie. Si noi am reusit sa atragem 1 milion de euro de la doua fonduri de investiii foarte cunoscute in regiune : 3TS Catalyst si Gecad. Au investit pentru ca au vazut in noi potentialul de inovare si de crestere pe care il cautau.

Pe langa bani fondurile vin si cu know-howul lui Marius Ghenea si Radu Georgescu, doi dintre cei mai de succes antreprenori din Romania. (daca nu ai auzit de ei, google them)

 

9. Suntem compania software din Sibiu cu cea mai mare crestere

In ultimii 3 ani de zile am inceput sa crestem exponential, astfel ca ne-am triplat vanzarile, numarul de clienti si marimea echipei. Si vom continua sa crestem in acest ritm de “Fat-Frumos” si in urmatorii ani. Daca vom reusi sa pastram rata de crestere, in cativa ani vom deveni cea mai valoroasa companie software din Sibiu si una dintre cele mai valoroase din Romania.

 

10. Ai acces oricand la fondatorii companiei

Nu exista un “layer” de management intre noi, fondatorii si restul echipei. Iesim impreuna la bere, putem vorbi oricand despre orice, vrem sa discutam impreuna idei, suntem transparenti cu evolutia si datele financiare ale companiei. Si intentionam sa pastram deschiderea si transparenta asta cat mai mult timp, indiferent cat de mult vom creste pentru ca suntem toti o echipa !

 

Am scris articolul asta pentru a te face curios . Momentan cautam developeri backend (java), frontend (javascript), mobile (Android & iOS).

Daca ti se pare interesant ce facem si vrei sa afli mai multe, trimite-mi un cv pe adresa radu.hasan@smartbill.ro si lasa-ma sa-ti fac cinste intr-una din zilele urmatoare cu pranzul.

Pana atunci, poti afla mai multe despre noi si din cateva din articolele aparute in presa de-a lungul timpului:

http://www.turnulsfatului.ro/2016/03/13/smart-bill-compania-sibiana-care-atras-peste-un-milion-de-euro-pentru-dezvoltare/

http://www.zf.ro/business-hi-tech/smart-bill-depaseste-1-milion-de-euro-cifra-de-afaceri-in-2016-16205402

http://www.turnulsfatului.ro/2017/01/11/smart-bill-cea-mai-importanta-initiativa-din-sibiu-depasit-un-milion-de-euro/

http://www.wall-street.ro/articol/New-Media/200832/smart-bill-duce-gestiunea-in-cloud-dupa-o-investitie-de-750-000-de-euro.html

http://www.startupcafe.ro/stiri-afaceri-21677224-startup-romanesc-facturare-gestiune-smart-bill-depasit-1-milion-euro-cifra-afaceri-2016.htm

 

Thanks,

   Radu

Despre autor

Co-Founder & CEO SmartBill

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *