Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Facturare si Gestiune

Rapoarte noi in Smart Bill si culori personalizate pentru facturi

raport

In spatele oricarei aplicatii se afla o echipa ale carei eforturi transforma un simplu instrument tehnologic intr-un organism viu in permanenta evolutie. In spatele programului Smart Bill se afla oameni pasionati, dedicati si dornici sa amelioreze in permanenta experienta utilizatorilor acestui soft performant de facturare si gestiune. Toate imbunatatirile aduse aplicatiei sunt realizate pe baza unei monitorizari sustinute a comentariilor si sugestiilor primite din partea clientilor. Astfel, Smart Bill evolueaza constant, in pas cu tehnologia si cerintele de pe piata.

Printre ultimele imbunatatiri aduse aplicatiei si care au ca scop imbunatatirea experientei cu Smart Bill, se numara urmatoarele:

1. Raportul nou “Vanzari pe agent”

Un nou raport a fost adaugat in sectiunea “Rapoarte” a aplicatiei Smart Bill. Acesta este denumit “Vanzari pe agent”, de el putand beneficia utilizatorii Smart Bill Facturare si Smart Bill Gestiune, indiferent de pachet. In conturile de Gestiune raportul este inclus in categoria “Analiza vanzarilor si achizitiilor”.

Beneficii

Acest raport afiseaza totalurile si informatii despre documentele emise, precum si despre profitul rezultat in urma tranzactiilor realizate pentru fiecare utilizator separat, ceea ce permite o analiza usoara si rapida a performantei acestora.

Poti afla astfel, in orice moment, care este valoarea vanzarilor si a incasarilor inregistrate de fiecare utilizator in parte, precum si valoarea profitului realizat (profitul se calculeaza pentru cei care au cont Smart Bill Gestiune)

Bine de stiut

Raportul poate fi vizualizat in mod centralizat sau in mod detaliat, in functie de nivelul de detaliu la care se doreste analizarea datelor.

Forma centralizata a raportului cuprinde pentru fiecare utilizator in parte urmatoarele informatii:

– email-ul agentului;

– totalurile pe proforme, avize, facturat, respectiv incasat;

– profitul (aceasta coloana apare doar in conturile de Gestiune).

In forma sa detaliata, raportul ofera informatii pe tipuri de documente, pentru fiecare utilizator in parte. Astfel, acesta poate fi vizualizat in forma detaliata, pe rand pentru urmatoarele tipuri de documente: facturi si bonuri fiscale, proforme, avize si incasari.

Incepand de acum se pastreaza si informatiile (valorile) rezultate din documentele emise de utilizatorii care au fost stersi. Utilizatorii care au drept de administrator vor avea acces la raportul care cuprinde informatii despre toti agentii. Ceilalti vor vedea raportul filtrat pe utilizatorul lor, fara posibilitatea de a elimina acest filtru.

In ceea ce priveste asocierea documentelor pe utilizatori, regula care se aplica este cea a initierii procesului. Practic, sumele rezultate in urma operatiunilor (emitere proforma, factura, incasare) se vor asocia agentului care a initiat procesul. Atat in forma centralizata a raportului, cat si in forma detaliata, documentele sunt asociate utilizatorului care a initiat vanzarea. Exceptie de la aceasta regula se face in cazurile de facturare sau incasare multipla. Spre exemplu:

 – daca utilizatorul A emite proforma 1 si proforma 2, iar utilizatorul B factureaza ambele proforme, factura se va asocia utilizatorului A;

– daca utilizatorul A emite proforma 1, utilizatorul B emite proforma 2 si utilizatorul C le factureaza pe ambele, atunci factura se va asocia utilizatorului C.

2. Culoare personalizata pentru facturile emise din Smart Bill

Incepand de acum, veti putea alege in Smart Bill o culoare anume pentru personalizarea facturilor. Astfel, in zona de “Personalizare”, pe langa cele 8 culori predefinite, va exista o a 9-a zona dedicata alegerii unei culori personalizate. La click pe ultimul patratel, culoarea poate fi stabilita prin selectii din bara de culoare sau prin introducerea unui cod Hexa, daca acest cod se cunoaste cu exactitate.

3. Raportul TVA

Beneficii

Smart Bill iti ofera de acum posibilitatea de a afla in orice moment o estimare a TVA de plata sau de recuperat pe o anumita perioada. Poti astfel controla si planifica in mod corect cheltuielile, tinand cont si de situatia TVA. De acest raport pot beneficia utilizatorii Smart Bill Facturare si Smart Bill Gestiune, indiferent de pachet.

Raportul TVA poate fi accesat din meniu > Rapoarte, sectiunea “Analiza vanzarilor si achizitiilor” (pentru conturile de Gestiune).

Exista 2 modalitati de calcul pentru generarea raportului:

1. Fara TVA la incasare (la filtrul “Tip calcul” se selecteaza: “Ignora TVA la incasare”)

2. Cu TVA la incasare (la filtrul “Tip calcul” se selecteaza: “Cu TVA la incasare”)

Raportul permite exportul in format excel. Sunt astfel exportate exact informatiile afisate, tinad cont de filtrele aplicate si de celelalte optiuni setate la generarea raportului. 

Bine de stiut

Pentru ca raportul sa ofere informatii relevante, este important ca vanzarile si achizitiile (cheltuielile) sa fie inregistrate corect. Utilizatorii de conturi Smart Bill facturare fara modul de cheltuieli vor avea informatii partiale (i.e. doar cele aferente TVA din vanzare, ceea ce nu va permite o estimare corecta a TVA in lipsa informatiilor aferente TVA din achizitii; astfel, pentru acesti utilizatori va rezulta mereu un TVA de plata).

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *