Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Business Know-How

Shopping-ul online este mobil

shopping-ul online

Shopping-ul online s-a dezvoltat exponential in ultimii 10 ani ca o piata nisata ce ii atrage pe cei mai avizi dintre consumatori. Aceasta explozie de clienti si comercianti online a fost urmata indeaproape de dezvoltarea aplicatiilor mobile cu caracter comercial. De altfel, popularitatea acestor aplicatii a crescut mai mult decat a oricaror alte aplicatii mobile, ele nefiind totusi limitate la gigantii din lumea comertului electronic; marci cunoscute ca Topshop sau Forever 21 si-au lansat aplicatii native pentru Android si iOS.

Aceasta crestere impresionanta a aplicatiilor mobile comerciale din ultimii 5 ani a facut ca mall-urile mobile sa devina regula, nu exceptia. Dar ce anume face ca shopping-ul online sa devina mobil? Par sa existe 4 factori majori:

O crestere a utilizarii aparatelor mobile la nivel global

Utilizarea smartphone-urilor genereaza astazi mai mult de jumatate din traficul online, ceea ce a impactat semnificativ comertul. Timpul petrecut pe aplicatiile mobile de shopping a crescut in medie de la an la an cu 174%, iar un raport recent a demonstrat ca 24 dintre marii comercianti din SUA au vazut o crestere in medie de 45% in utilizarea activa a aplicatiilor. In plus, in ultimul trimestru din 2015, shopping-ul pe aplicatiile mobile a reprezentat nu mai putin de 54% din toate tranzactiile mobile.

Mai aproape de noi, in Marea Britanie, peste 50% dintre tranzactiile online sunt finalizate deja de pe un dispozitiv mobil, iar in Europa de Est aproape 20% din toate cumparaturile online se desfasoara pe dispozitive mobile, iar potentialul de crestere est enorm.

Vizibilitate ameliorata

Aplicatiile de shopping erau incluse in categoria de Lifestyle, dar Apple a creat o categorie Shopping in App Store. De atunci, numarul de descarcari de aplicatii de shopping a continuat sa creasca exponential. In primele 3 luni de la lansare, aceasta categorie a generat in jur de 65 de milioane de descarcari doar in USA. Acest lucru a adus imbunatatiri semnificative in materie de accesibilitate si este posibil ca tocmai acesta expansiune sa fi dus la o facilitare a tranzactiilor pe aplicatiile mobile de catre marci si comercianti online in aceeasi masura.

Probleme cu browserele de internet mobil

Browserele mobile au tendinta de a fi dificil de utilizat pentru shopping: ecranul este mai mic, datele personale sunt greu de introdus si este frustrant sa treci de la o pagina la alta, navigarea fiind destul de dificila. In plus, plata printr-o aplicatie mobila este mult mai usor de realizat, deoarece iti ofera posibilitatea de a inregistra o metoda de plata preferata. Usurinta in navigare si plata inseamna ca clientii sunt doritori sa completeze tranzactiile printr-o aplicatie mobila. Mai mult, media valorica a comenzilor prin aplicatiile mobile este cu 10 euro mai mare decat cea realizata prin browserul de internet mobil.

 Beneficiile aplicatiilor mobile

Aplicatiile mobile au devenit o modalitate prin care marcile identifica comportamente ale noilor clienti si le structureaza pe cele ale clientilor fideli. Exemple de astfel de beneficii includ promotii concepute exclusiv pentru aplicatii, reduceri in magazin, livrare in aceeasi zi (oferita de Amazon, de exemplu), si reduceri care se fac doar pe aplicatie. Desigur, chiar daca clientii petrec mai mult timp navigand pe aplicatie, mult mai multi bani sunt totusi cheltuiti pe desktop.

Intr-o incercare interesanta de a atrage mai multi clienti in lumea mobila, aplicatii ca Spring au invadat piata. Utilizand o interfata extrem de ergonomica cu un design similar celui de Instagram, Spring le ofera utilizatorilor posibilitatea de a achizitiona produse de la peste 1000 de marci diferite cu un singur swipe. Spring, un exemplu inovator al comertului mobil, a strans mai mult de 30 milioane de dolari de la investitori incluzand Spring, Thrive Capital and Google Ventures.

Conceptul in sine este fascinant dar succesul trebuie inca dovedit. Si, la fel cum expertii nu pot prezice sucessul sau lipsa lui, e prea devreme sa spunem daca aplicatiile de shopping sunt cu adevarat viitorul comertului electronic. Tot ceea ce putem face acum este sa asteptam si poate sa cumparam cateva ceva in asteptare šŸ™‚

Tu ce parere ai despre aplicatiile de shoping mobile?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *