Business Know-How

Tot ce trebuie sa stii despre dropshipping

afacere dropshipping

Publicat in 21-10-2019 - Actualizat in 22-05-2020

Tehnologia ne permite sa fim mai mobili decat am fost vreodata si ne schimba in fiecare zi viata cate putin. Indiferent ce am face, alegem facilitatea, iar aceasta defineste acum felul in care cumparam ce ne trebuie sau ce ne place. A devenit un reflex sa cauti ceva pe Internet si sa intri apoi in unul dintre zecile de magazine online care se afiseaza pe primele pagini ale cautarii tale, apoi sa pui in cos si sa cumperi. Adresa de livrare sau cardul cu care platesti sunt deja memorate si astfel, din cateva click-uri, ai achizitionat o pereche de pantofi, un bilet la concert, un dulap sau o vacanta in Tenerife.

Atunci cand vorbim despre bunuri, magazine online si tehnologie, trebuie sa vorbim despre afaceri tip dropshipping. Si pentru ca acest business model este utilizat din ce in ce mai multi antreprenori, dragii nostri parteneri de la Contzilla ne-au ajutat sa va oferim un ebook despre dropshipping: ce inseamna, cum functioneaza, ce presupune din punct de vedere legal si fiscal si al obligatiilor declarative si de plata.

Astfel, materialul trateaza urmatoarele puncte:

  • Ce reprezinta sistemul dropshipping, cum se utilizeaza si care ii sunt avantajele si dezavantajele
  • Ce presupune lucrul cu furnizorii in sistem dropshipping si cum sunt acestia platiti
  • Profitabilitatea sistemului

Aspecte contabile si fiscale: inregistrarea juridica, regimul fiscal pe care ar trebui sa il adopte antreprenorul, facturarea, obligatia de a intocmi NIR, monografie contabila, furnizori UE sau non UE etc.

Acest ghid extrem de util si usor de inteles este GRATUIT, se descarca (desigur) din cateva click-uri si ar trebui sa fie parcurs de orice antreprenor care face sau doreste sa faca dropshipping!

Descarca ebook-ul despre dropshipping!

afaceri dropshipping

Articole similare
Intrebari din Domeniu

Obligatiile legate de contabilitatea firmei pentru administratori

Intrebari din Domeniu

5 aspecte despre sediul social al unei societati

Intrebari din Domeniu

6 lucruri bine de stiut despre PFA in 2019

Intrebari din Domeniu

5 greseli frecvente pe care le poate face un antreprenor

0 0 vote
Article Rating
Aboneaza-te
Anunta-ma
guest
6 Comments
Cele mai vechi
Cele mai noi Cel mai votat
Inline Feedbacks
View all comments
Ionut
Ionut
11 Luni In trecut

Ce taxe se platesc la stat pentru un PFA care face dropshipping in afara tarii, produsele nu trec niciodata prin Romania? Si ce taxe mai apar mai tarziu cand treci de un anumit plafon?

Prenume
Ionut
Ionut
Ionut
11 Luni In trecut

Dropshipping in afara tarii. Se merita sau nu? Orice entitate juridica de la noi necesita taxe pe profit (35% sanatate + pensii) + impozit pe profit. Fara timpul pierdut prin statul la cozi si birocratie, statul deja iti ia ~45% din profit fara sa iti ofere beneficii. Voi cum faceti?

Taxele datorate de o PFA
O persoana fizica autorizata datoreaza la bugetul de stat urmatoarele taxe:

• impozit pe venit (10%) – stabilit in sistem real (10% din venitul net calculat ca diferenta intre veniturile brute si cheltuielile deductibile) sau norma de venit (10% din norma de venit publicata pentru activitatea pentru care exista autorizare);
• CAS (25%) – daca persoana fizica autorizata obtine pe parcursul unui an un venit net mai mare decat 12 salarii minime brute pe economie (plafon 2018 – 22.800 lei; plafon 2019 – 24.960 lei);
• CASS (10%) – daca persoana fizica autorizata obtine pe parcursul unui an un venit net mai mare decat 12 salarii minime brute pe economie (plafon 2018 – 22.800 lei, plafon 2019 – 24.960 lei).

Obligatia inregistrarii in scopuri de TVA a unei PFA

Obligatia unei persoane fizice autorizate de a se inregistra in scopuri de TVA ii revine atunci cand cifra de afaceri anuala, declarata sau realizata, este superioara plafonului de 88.500 euro, echivalentul a 300.000 lei.

Prenume
Ionut
Tarce
Tarce
11 Luni In trecut

Buna.
Am creat un magazin online pe sistem dropshipping si vom vinde doar in Romania, de la furnizori doar din Romania. Trebuie sa achizitionez smartbill facturare+gestiune, sau doar facturare, avand in vedere ca nu avem stocuri fizice?

Multumesc!

Prenume
Vlad