Articol scris de Cristina Stefan

Home | | Smart Bill Conta: Vanzari, Achizitii si Raportul Z

Publicat in 02-10-2018

In meniul Rapoarte am introdus o noua sectiune, Liste de documente, si anume Vanzari, Achizitii si Raportul Z. Aici le vom trata pe primele doua.

Aceste rapoarte sunt extrase pe baza documentelor inregistrate doar in meniul Vanzari si achizitii. Astfel, in aceste liste putem gasi rapid vanzarile si achizitiile pe care le-am inregistrat in aplicatie intr-o anumita perioada de timp.

Ca optiuni de afisare a listelor, avem la dispozitie 10 tipuri de informatie de vizualizat in raport.

Printre acestea se afla si optiunea Rest de incasat/Rest de plata pentru fiecare factura in parte, astfel incat sa putem cunoaste soldul final pe fiecare document in parte. Astfel, poti obtine rapid si o lista a facturilor neincasate / neachitate.

Mai mult decat atat, cu ajutorul functiei de Filtrare, putem vizualiza soldul unui client/furnizor de incasat/achitat compus din documente.

vanzari

Tot din functionalitatea Filtrare, putem obtine un raport cu documentele cu sold 0 sau diferit de 0, inregistrate intr-o anumita moneda sau in functie de starea documentului: finalizat sau ciorna.

Pe langa Registrul jurnal, doar in acest raport se mai pot vizualiza facturile pastrate in ciorna in aplicatie in urma efectuarii sincronizarii.

vanzari

 

De asemenea, din acest ecran putem inregistra o Vanzare/Achizitie noua doar prin apasarea butonului dedicat. Observam ca putem alege de la bun inceput tipul vanzarii sau achizitiei, interne sau externe. Butonul ne va duce direct in ecranul de inregistrare a operatiunii din meniul Vanzari si achizitii.

vanzari

 

Aceste rapoarte se pot exporta in format Excel unde putem prelucra informatia dupa propriile nevoi.

 

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta-ma

Autentificare Cloud

Contact