Marime font:

Intrebari si raspunsuri

 • Q:Cum pot edita o achizitie sau o vanzare?

  A:Toate notele contabile pot fi editate din Registrul jurnal. Foloseste filtrele disponibile pentru a ajunge la documentul pe care il cauti si editeaza-l.

 • Q:Am selectat un partener, dar status de platitor de TVA si cel de TVA la incasare nu corespund cu realitatea. Cum procedez.

  A:Poti edita partenerul la click pe creionul din dreptul lui. Din fereastra care se deschide vei putea edita informatiile partenerului respectiv. Ai grija la data intrarii in vigoare a modificarilor: seteaz-o sa fie cel putin anterioara documentului pe care vrei sa il inregistrezi. Notele contabile se genereaza in functie de statusul partenerului la data documentului.

 • Q:Pot folosi si alte conturi de TVA pe achizitii si vanzari?

  A:Da, insa acest lucru nu este recomandat. Inchiderea automata a conturilor de TVA ia in calcul doar tranzactiile de pe conturile sintetice.

 • Q:Am observat faptul ca, la achizitiile intracomunitare se afiseaza si campul cu valoarea TVA. De ce?

  A:Achizitia se va inregistra fara TVA. Dar, in paralel, se va genera si nota de TVA pentru taxarea inversa 4426=4427. Iar aceasta va avea suma trecuta pe campul cu valoarea TVA.

 • Q:Pot folosi si alte cote TVA, decat cele definite?

  A:Nu. Momentan, aplicatia suporta doar cotele definite conform legislatiei aflate in vigoare in Romania.

 • Q:Campul total document este obligatoriu?

  A:Nu. Acest camp este unul ajutator. Daca il completezi, vei putea vedea diferenta intre acesta si totalul inregistrat pe conturi.

 • Q:Ce curs folositi pentru tranzactiile in valuta?

  A:Cursul folosit pentru tranzactiile in valuta este cursul BNR comunicat pentru data documentului.

 • Q:Care este diferenta intre data documentului si data contabila?

  A:Data documentului este data inscrisa pe document. Data contabila este data la care este luat in calcul in contabilitate documentul. Aceasta diferentiere este utila mai ales daca “sosesc” documente din perioade contabile care au fost deja inchise.

 • Q:Pot inregistra si venituri sau cheltuieli in avans?

  A:Da. Si poti configura pe loc felul in care se vor deconta veniturile / cheltuielile in avans. In plus, poti genera automat notele contabile de decontare.