Marime font:

Modificare din achizitii

Este tranzactia care se poate aplica foarte bine in cadrul modernizarilor imobilizarilor.

Se achizitioneaza un modul nou care extinde capabilitatile unei imobilizari existente iar valoarea acestui modul trebuie sa se amortizeze pe durata ramasa a imobilizarii la care este adaugat.

Acest lucru se poate realiza foarte simplu in modulul de Imobilizari.

Atunci cand pe achizitii se foloseste un cont de imobilizari, va aparea butonul de adaugare imobilizare. La click se deschide fereastra de adaugare imobilizari.

Insa, daca se doreste schimbarea valorii unei imobilizari ca urmare a unui eveniment ulterior punerii in functiune (ex. Modernizare) se alege tab-ul Repartizare pe imobilizare existenta:

img

Exista doua tipuri de modificari, dar comportamentul lor este identic:

  • Modernizare : cand se imbunatateste o imobilizare existenta
  • Repartizare cheltuieli: cand se repartizeaza cheltuieli precum transportul , punerea in functiune, etc

Data punerii in functiune este importanta. Modificarea se va amortiza incepand de luna urmatoare, pe durata de viata ramasa a imobilizarii la care se refera.

O modificare poate fi asociata cu o singura imobilizare existenta. Dar se pot adauga mai multe modificari intr-o sesiune de lucru.

Pentru a gasi rapid imobilizarea la care face referire modificarea se poate folosi filtrul. Odata gasita imobilizarea, poate fi selectata din lista.

La click pe Modifica imobilizare este adaugata in lista Imobilizari adaugate. La click pe Salveaza ecranul se inchide si se revine la fereastra de achizitie, cu informatiile precompletate.

Modificarea va fi salvata odata cu salvarea achizitiei.