Conta

Smart Bill Conta: Schimbarea parametrilor fiscali ai unei societati 

parametrii fiscali

Publicat in 15-06-2018 - Actualizat in 12-09-2019

Asemenea modulelor de facturare si gestiune, Smart Bill Conta evolueaza constant, este un produs care are viata, care se transforma. Toate schimbarile, toate noile functionalitati sau imbunatatiri au ca factor declansator experienta utilizatorilor.

De curand, a fost implementata versionarea statutului firmei de platitor/neplatitor de TVA.

Daca pana acum eram nevoiti sa tinem minte data la care se schimba parametrii fiscali ai unei societati, acum acest lucru nu mai este o problema. Cu ajutorul Smart Bill Conta, nu va mai trebui sa tinem minte ci doar sa setam data intrarii in vigoare a noii modificari de statut. Aplicatia va salva aceasta modificare si va face inregistrarile contabile corecte. 

Cum se realizeaza acest lucru? Procedura de modificare a statutului este foarte simpla si intuitiva, urmand pasii descrisi mai jos. 

In primul rand se va selectiona in coltul dreapta sus al ecranului societatea la care se doreste modificarea statutului, apasand sageata in jos. Se acceseaza apoi sectiunea Configurari / Date firma client

Aici se alege sectiunea Parametrii fiscali, unde se afla campul pentru tipul de platitor  TVA, de unde poate fi selectata optiunea “Da” sau “Nu”, in functie de modificare.

Dupa alegerea optiunii, aplicatia va afisa mesajul de setare a datei de la care se vor produce efectele modificarii de statut, ca in imaginea de mai jos. 

parametri fiscali
  
Dupa ce vor fi setate toate aceste modificari, tot ce mai ramane de facut este sa se salveze datele (butonul Salveaza) si modificarile facute vor fi astfel inregistrate in Smart Bill Conta

De asemenea, este deja disponibila versionarea partenerilor pentru orice modificare: de statut, de denumire, adresa etc. Pentru editarea partenerilor se acceseaza meniul Nomenclatoare/Parteneri si cu ajutorul creionului albastru din coloana Actiuni se deschide fereastra de editare. La operarea unei modificari se observa in partea de jos a ecranului campul in care este necesar sa fie setata data de la care aceste modificari se vor aplica. 

parametri fiscali
 
In cazul in care pe partenerul respectiv exista tranzactii inregistrate, sistemul avertizeaza ca modificarile efectuate nu vor avea impact asupra inregistrarilor contabile deja existente. 

Simplu, rapid si eficient! 

Testeaza programul nostru de contabilitate online printr-un cont gratuit pe SmartBill Conta si afla mai multe despre avantajele ecosistemului SmartBill.

Articole similare
Conta

Centre de cost

Conta

Ce e nou in Smart Bill Conta

Conta

Nou in Conta si Conta Plus

Facturare si Gestiune

Ecosistemul Smart Bill

avatar
  Aboneaza-te  
Anunta-ma