Autentificare Cloud

Contact

Bill
Ai o afacere? Cu SmartBill facturezi simplu, rapid si ai integrare gratuita e-Factura!       Afla mai multe
Conta

Smart Bill Conta: Schimbarea parametrilor fiscali ai unei societati?

parametrii fiscali

Asemenea modulelor de facturare si gestiune, Smart Bill Conta evolueaza constant, este un produs care are viata, care se transforma. Toate schimbarile, toate noile functionalitati sau imbunatatiri au ca factor declansator experienta utilizatorilor.

De curand, a fost implementata versionarea statutului firmei de platitor/neplatitor de TVA.

Daca pana acum eram nevoiti sa tinem minte data la care se schimba parametrii fiscali ai unei societati, acum acest lucru nu mai este o problema. Cu ajutorul Smart Bill Conta, nu va mai trebui sa tinem minte ci doar sa setam data intrarii in vigoare a noii modificari de statut. Aplicatia va salva aceasta modificare si va face inregistrarile contabile corecte.

Cum se realizeaza acest lucru? Procedura de modificare a statutului este foarte simpla si intuitiva, urmand pasii descrisi mai jos.

In primul rand se va selectiona in coltul dreapta sus al ecranului societatea la care se doreste modificarea statutului, apasand sageata in jos. Se acceseaza apoi sectiunea Configurari / Date firma client.

Aici se alege sectiunea Parametrii fiscali, unde se afla campul pentru tipul de platitor TVA, de unde poate fi selectata optiunea Da sau Nu, in functie de modificare.

Dupa alegerea optiunii, aplicatia va afisa mesajul de setare a datei de la care se vor produce efectele modificarii de statut, ca in imaginea de mai jos.

SmartBill Conta

Dupa ce vor fi setate toate aceste modificari, tot ce mai ramane de facut este sa se salveze datele (butonul Salveaza) si modificarile facute vor fi astfel inregistrate in Smart Bill Conta.

De asemenea, este deja disponibila versionarea partenerilor pentru orice modificare: de statut, de denumire, adresa etc. Pentru editarea partenerilor se acceseaza meniul Nomenclatoare/Parteneri si cu ajutorul creionului albastru din coloana Actiuni se deschide fereastra de editare. La operarea unei modificari se observa in partea de jos a ecranului campul in care este necesar sa fie setata data de la care aceste modificari se vor aplica.

SmartBill Conta

In cazul in care pe partenerul respectiv exista tranzactii inregistrate, sistemul avertizeaza ca modificarile efectuate nu vor avea impact asupra inregistrarilor contabile deja existente.

Simplu, rapid si eficient!

Usureaza-ti munca cu gestionarea documentelor si castiga timp pretios pentru afacerea ta! Testeaza produsele SmartBill: program facturare, gestiune si contabilitate. Afla din pagina dedicata e-Factura si e-Transport motivele pentru care merita sa alegi SmartBill.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *