Dictionar de termeni – transporturi

Din punct de vedere fiscal, prin transport international se intelege orice activitate de transport pasageri sau bunuri efectuate de o intreprindere in trafic international, precum si activitatile auxiliare, strans legate de aceasta operare si care nu constituie activitati separate de sine statatoare.

[...]Citeste mai mult

Documente vitale. Tot ce trebuie sa stii despre factura proforma

Definitie Spre deosebire de o factura normala, o factura proforma nu reprezinta un document care atesta incheierea unei tranzactii comerciale si nu obliga clientul la achitarea contravalorii produselor sau serviciilor ce fac obiectul negocierii intre parti. Mentiunea “proforma” trebuie sa fie clar indicata, pentru a nu crea confuzii. Factura proforma nu este un document contabil […] Citeste mai mult

[...]Citeste mai mult

Modalitati de exit ale antreprenorilor: falimentul si succesiunea in familie

In articolul anterior inspirat din cartea scrisa de Marius Ghenea, “Antreprenoriat, Drumul de la Idei catre Oportunitati si Succes in Afaceri”, am discutat despre afaceri privite din perspectiva “copilului” antreprenorului, dar si despre diferite cicluri in care se poate afla un business. Astazi, continuam cu doua posibilitati prin care un antreprenor poate iesi dintr-o afacere: falimentul si succesiunea in familie.

[...]Citeste mai mult

Va multumim pentru sustinere!

Echipele Smart Bill din Bucuresti si Sibiu s-au reunit ieri, pe 7 decembrie 2017, pentru un eveniment de prezentare  de produs – Smart Bill Conta. 

[...]Citeste mai mult

Impozitarea premiilor obtinute de persoane fizice

In cazul in care ai realizat castiguri din premii, din concursuri sau fidelizari trebuie sa stii ca acestea sunt considerate venituri impozabile.

[...]Citeste mai mult

Afacerea – “copilul” antreprenorului si cum poate fi afectata de ciclurile de business

In capitolul cinci din cartea lui, Antreprenoriat, Drumul de la Idei catre Oportunitati si Succes in Afaceri, Marius Ghenea vorbeste despre sfarsitul afacerii din perspectiva antreprenoriala. Pentru a ajunge la acest ultim pas, afacerile sunt considerate la inceput de catre antreprenori “copii”, iar ulterior acestea pot fi afectate de diferite cicluri de business. Astazi ne vom opri asupra acestor doua subiecte:

[...]Citeste mai mult

Autentificare Cloud

Contact