Probleme intampinate in afaceri: strategice si de management

probleme afaceri

Inevitabil, atunci cand te lansezi intr-o afacere, te vei lovi si de diferite probleme. Marius Ghenea imparte aceste probleme in trei categorii in cartea lui, “Antreprenoriat, Drumul de la Idei catre Oportunitati si Succes in Afaceri”. In acest articol vom face referire la doua dintre ele: probleme strategice si probleme de management.

[...]Citeste mai mult

Obiecte de inventar versus mijloace fixe

obiecte inventar

Antreprenorii sunt de cele mai multe ori nedumeriti in ceea ce priveste diferenta dintre un obiect de inventar si un mijloc fix. Aceste doua elemente pot fi destul de usor confundate daca nu sunt luate in considerare cateva aspecte, care totusi le diferentiaza contabil si fiscal.

Pentru a lamuri aceasta problema, vom face o mica analiza comparativa intre cele doua tipuri de bunuri.

[...]Citeste mai mult

Resurse externe de crestere: Fuziuni si Achizitii

Fuziuni si Achizitii

In articolele anterioare inspirate din cartea lui Marius Ghenea, “Antreprenoriat, Drumul de la Idei catre Oportunitati si Succes in Afaceri” am discutat despre doua dintre resursele externe de crestere ale afacerii: Francizarea si Asocierile in Participatiune. Astazi, vom analiza o a treia categorie: Fuziunile si Achizitiile.

[...]Citeste mai mult

Tot ce trebuie sa stii despre codul CAEN

cod CAEN

Cod CAEN – ce este ?

Atunci cand ai o idee de business probabil te gandesti sa infiintezi o persoana juridica prin care sa pui in practica aceasta idee. Unul din primii pasi de parcurs inspre ideea ta este inmatricularea la Registrul Comertului. Aici, pe langa alegerea denumirii societatii va trebui sa ii stabilesti si codul CAEN principal si daca vrei si codurile CAEN secundare.

[...]Citeste mai mult

Resurse externe de crestere: Joint-Ventures

Joint-Ventures

In articolul anterior am inceput sa discutam despre resursele externe de crestere ale unei afaceri, asa cum sunt prezentate ele in cartea “Antreprenoriat, Drumul de la Idei catre Oportunitati si Succes in Afaceri”, a lui Marius Ghenea. Prima dintre ele a fost francizarea, iar astazi vom aborda tema Joint-Ventures sau Asocieri in Participatiune.

[...]Citeste mai mult

Regimul TVA intracomunitar – ce este si cum se aplica?

Regim TVA intracomunitar

De multe ori auzim atunci cand cineva face o achizitie ca prefera un furnizor din Uniunea Europeana fiindca este „fara TVA”.

Ce inseamna acest lucru? Si cine poate beneficia de o achizitie fara TVA din Uniunea Europeana?

In primul rand, poate beneficia de factura fara TVA pentru o achizitie din Uniunea Europeana o persoana care comunica un cod valabil de TVA furnizorului extern.

[...]Citeste mai mult

Autentificare Cloud

Contact